Annons:
 Aktivitetsguiden » Teater Pero
Teater Pero

Teater Pero

Teater Pero är en liten teater i Stockholm som sedan 1983 producerar högkvalitativ teater för barn och unga. Under 2016 spelas flera olika pjäser både på den egna scenen på Norrmalm och på turné i hela landet.

- Vår absolut viktigaste målsättning är att skapa högkvalitativ scenkonst för barn och unga, scenkonst som i lika hög grad uppskattas av vuxna. Vi vill ge alla i publiken en konstnärlig upplevelse och berätta historier som ligger oss varmt om hjärtat, som är angelägna, säger teaterns producent.

För Teater Pero är det viktigt att barnen får tillgång till underhållning och kultur av bästa märke och därför arbetar de väldigt länge med varje produktion innan den går till premiär. De spelar över 500 föreställningar på ett år och i sommar åker de återigen till Japan för att den här gången spela på en stor teaterfestival i Nagoya.

-Ja, det är stort. Vi spelar vår uppskattade föreställning Astons stenar, baserad på Lotta Geffenblads bok. Samma föreställning har även spelats på bl.a. Operahuset i Sydney, i Tibet, Storbritannien och USA.

Teatern arrangerar även musikkvällar en gång i månaden, Pero Älskar Musik, och fungerar som gästspelsscen för andra teatrar så håll koll på deras hemsida ifall du har vägarna förbi Stockholm.

  

Aktuellt just nu:

Kan själv! - En rörande och rörlig föreställning för de allra minsta. Från 2½ år. En perfekt teaterupplevelse för förstagångsbesökare.

Lyckans galoscher med moster Ester och hennes mimorkester – en musikalisk föreställning baserad på Lennart Hellsings fantastiska berättelser. Extrainsatta föreställningar den 13 mars som en hyllning till Lennart, teaterns vän och inspiratör!

Nära Ögat - en spännande reseskildring för barn från 4 – 12 år, baserad på Ulf Nilssons bok ”De långa grå tänderna”.

Å andra sidan… - en klassrumsföreställning för ungdomar från 12 år, baserad på Stefan Einhorns böcker om konsekvenser och goda intentioner

Efter vågen - en gripande och sann berättelse baserad på Charlotte Alfvins bok ”För då minns jag kärleken” om att våga överleva efter en katastrof. Från 13 år.

PS. Kom tillbaka! – ett musikaliskt scenkonstverk baserat på barns alldeles egna ord om sorg och saknad. Från 13 år.

 

Och till hösten kommer även

Kommissarie Gordon  - en vänlig och filosofisk och underfundig småbarnsdeckare om den lite trötta och frusna paddan, kommissarie Gordon, och hans pigga assistent, musen Paddy. Från 4 år.

Julfrossa - en svängig julshow för alla från 5 år med en blandning av fartfyllda och poetiska scener till nyskriven musik.

 

 

Kontaktuppgifter till Teater Pero

Telefon, biljettbokning: 08-612 99 00
Kontoret: 08-458 92 10
E-post: info@pero.se
Hemsida: www.pero.se
Facebooksida: https://www.facebook.com/Teater-Pero-138223327513/

Adress till Teater Pero

Sverige, Sveavägen 114, 114 38  STOCKHOLM
Annons