Familj

10 stadier alla går igenom en svensk sommardag

"Inte ett moln, så långt ögat kan nå"... det enda som tycks stämma in på svensk sommar från Ledins gamla sommardänga är just frasen "sommaren är kort" och inte så mycket mer.

Trots det vägrar vi ge upp hoppet om den svenska sommaren, och tur är väl det. Vad skulle annars få oss att orka ta oss igenom de resterande 9 mörka månaderna? Här kommer därför en hyllning till en typisk svensk sommardag:

1. Du vaknar till strålande sol och 20 grader, och känner bara: BEACHEN HERE I COME!

2. Eller ja, det ser mer ut såhär. Men ändå!

3. Gifflarna och badringen är nerpackade; dags att hitta den perfekta platsen på stranden! Detta är dock i princip omöjligt då folk att barrikerat sig där redan kl. 07 imorse.

4. Du lyckas till slut hitta en plats fri från kottar och fågelskit. Dags att sätta sig till rätta i brassestolen och korka upp kaffetermosen (läs: rosén)!

5. En stund senare har dina vänner vaknat till liv och ansluter, jädrar vilken drömdag! Bästa strandhänget!

6. Efter några koppar (dvs glas) har aldrig känt dig snyggare och rockar strandlooken till max!

7. Det här med att bada är däremot inte din grej. Du sitter säkert i solstolen och observerar och garvar åt galningarna som plågar sig i.

8. Fast i och för sig, doppa fötterna har ju aldrig skadat. Tyvärr struntar alla lekande barn i dina badkruke-fasoner och stänker ner hela dig. ISCHOCKEN när du nås av det 18-gradiga vattnet är inte att leka med!

9. Ok, bara gilla läget och gå upp och värma sig. Det är ju ändå hela 23 grader i luften! Fast de där mörka molnen på himlen ser väldigt läskiga ut...

10. Som du misstänkte - störtskur och åska. Mmmmmmmm, svensk sommar när den är som bäst. Du lunkar hemåt i ösregn. Tur att du redan har badkläderna på dig!

LÄS ÄVEN: 8 saker som vi som växte upp på 90-talet samlade på

Powered by Labrador CMS