Annons:
5 tips - så skapar du ett personligt och unikt barnkalas

5 tips - så skapar du ett personligt och unikt barnkalas

Som förälder har du lyxen att återuppleva barndomens födelsedagar en gång till, denna gång genom ditt barns ögon. Låt barnkalaset bli en dag att minnas för alla. På ett barnkalas kan du verkligen släppa alla hämningar och gå loss med pynt, det kan inte bli för mycket! Ös på med ballonger, girlanger, massor av kakor och såklart överraskningar! Nu har smartphoto.se samlat sina bästa tips på hur du skapar ett unikt och roligt barnkalas direkt från din dator. Smidigt va?

1. Kalasinbjudan med egen bild

Att bli bjuden på kalas är nästan lika kul som att själv fylla år! Som liten, och icke läskunnigt barn, blir det extra kul att snabbt kunna se att inbjudan kommer från en kompis. En personlig inbjudan med egna bilder blir därför perfekt att skicka till alla kompisarna på förskolan, men också till farmor, farfar, mormor och morfar. Personliga kalasinbjudningar finns i flera olika storlekar och format. På smartphoto.se finns det dessutom ett enkelt sorteringsfilter där du väljer format, storlek, färg på design och tillfälle – det vill säga vad du ska fira - så visas endast de kort som matchar dina önskemål!

Tips: Vill du lyxa till ditt kort ytterligare? Välj att din inbjudan trycks på gnistrande papper eller ett papper med matt yta! Frågan om val av papper får du efter att du har skapat ditt kort och går vidare till betalningssidan.

2. Förbered kalaset med pynt och dekorationer

Att planera och förbereda med pynt, dekorationer och lekar till ett barnkalas är otroligt kul. Barnkalas ska ha mycket av allt! Det är förstås också viktigt att det tydligt framgår vem som är huvudpersonen på kalaset. Med personliga kalasdekorationerkan du enkelt lyckas med just detta. Den stora fördelen med är att du kan finna samma design på flera olika produkter. Nedan följer några pyntfavoriter: Dekorationsklistermärken

Personliga klistermärken är en superrolig produkt att utgå ifrån när du ska pynta inför ett barnkalas. Ett klistermärke kan till exempel få en ganska tråkig engångsmugg att bli en personlig och snygg godisbägare.

Tips: Fäst ett dekorationsklistermärke på kuvertet till inbjudan - extra kul också om ditt barn ritar dit ballonger eller något annat fint.

Gör dukningen extra festlig med tallriksunderlägg

Frågar du barnen vad som är det viktigaste på ett barnkalas så är det nog många som svarar tårtan! Att få sätta sig till ett fint uppdukat bord gör det hela ännu mer roligt. Men vågar du duka med en vit duk? Vi säger ja! Lösningen heter tallriksunderlägg i papper. Välj en design som matchar den färgskala du har valt till kalaset och lägg sedan till din favoritbild på födelsedagsbarnet!

Häng upp vimplar i taket med bilder och personliga texter

Ballonger i taket är ett givet inslag på barnkalaset. Men under de senaste åren har ballongerna nästan blivit utkonkurrerade av vimplar. Ni har säkert även sett trenden med att inreda barnrummen med färgglada vimplar. Hos smartphoto hittar du vimplar med foto där du även kan lägga till en personlig text och dina favoritbilder. Vimplarna består av 16 vimplar där du kan designa varje vimpel för sig.

Bestickkuvert

En nyhet från smartphoto är detta mycket praktiska bestickkuvert. Ett set med 24 kuvert där du kan välja mellan färgerna beige, mörkblå eller ljusbrun - servetter ingår. Ett snyggt sätt att hålla ordning på besticken vid dukning.

Du hittar fler idéer här.

3. Den stora överraskningen – blir det fiskedamm eller skattjakt?

Det är inget barnkalas utan en fiskedamm, skattjakt eller någon annan typ av lek som slutar med att alla barn på kalaset får en påse fylld med överraskningar. Köp enfärgade presentpåsar och fäst en etikett på påsen (produkten heter etiketter för burkar och finns i runda eller rektangulära) så har du en egendesignad presentpåse!

Det kan lätt bli för mycket socker på ett barnkalas. Påsen kan därför med fördel fyllas med annat än bara godis (obs lite bör dock finnas för fridens skull) till exempel en ”bra att ha sak” som en liten bok, klistermärke eller en personlig jojo till varje barn.

Har du större barn kan det även vara kul att ha en egen gästbok där kompisarna kan skriva in fina hälsningar till födelsedagsbarnet. Det är alltid kul att gå tillbaka och minnas!

4. Hitta den perfekta presenten
När du planerar för barnkalas så finns det en sak som är extra viktig – nämligen presenten. Älskar ditt barn när ni läser sagor tillsammans? Vad sägs då om en saga där ditt barn får spela huvudrollen? Hos smartphoto kan du skapa din egen personliga barnbok. Böckerna finns i två varianter; MyNamebook Djur och MyNamebook Talanger. Du kan läsa mer om böckerna här.

Pyssel och spel kan ditt barn aldrig få för mycket av. Ge bort ett pussel med födelsedagsbarnet som motiv så blir det extra roligt! Finns i två varianter; pussel för barn (med 30 bitar i tjockare MDF material) eller pussel (välj mellan 24 bitar och 36 bitar)

5. Föreviga kalaset på bästa vis
Det kommer att bli fullt upp när alla barnen är på plats och det är dags för barnkalas. Men är ni två vuxna så kan en vara lekledare och den andra ansvara för att fotografera allt som händer. För det kommer att bli en dag fylld med magiska ögonblick värda att spara på allra bästa sätt. Välj ut de bästa bilderna och gör en fotobok – skapa gärna en bok i samma format varje födelsedag. Snyggt att ha i hyllan och kul att jämföra och se hur mycket ditt barn växer på ett år.

 
 

Vill du göra något extra för de små gästerna? Skicka fotokort med en rolig bild från kalaset och skicka till alla barn som ett tack!

 
 

Ta del av smartphotos erbjudande med 25% rabatt på hela sortimentet vid köp för 250 kr eller mer.

Ange koden: KALASAFF vid beställningen.

Läs mer och ta del av erbjudandet här! 

I samarbete med Smartphoto.

Annons