Familj

Barn och teknik

Vår bloggare Maria tar upp ett viktigt ämne i sin blogg som vi känner är viktigt att ta upp här på sajten. Den handlar om barn och teknik.

"Imorse såg jag på ‘Efter 10′ på tv4 – och de tog upp en riktig intressant aspekt.

Diskussionen handlade om den teknik som finns kring våra barn och hur det påverkar barnens hjärna att sitta med till exempel en iPad eller framför en dator en hel dag. Det bästa för barnen ska vara att umgås, ha fysisk kontakt och ögonkontakt är speciellt viktig. Det räcker med andra ord inte med att vi stressar iväg ungen till dagis efter en morgon med Bolibompa för att sedan hämta hem ungen och slänga en iPad i handen på honom eller henne tills det är sängdags.

Jag är klyven i denna fråga om datorer, surfplattor och TV tillsammans med våra barn. Jag tycker att våran iPad har vissa positiva aspekter, men i rätt mängd. Benjamin får aldrig sitta med iPaden en hel dag. Dock är den bra ur vissa synpunkter som handlar om att han behöver varva ner eftersom han är ett väldigt vilt barn och har få saker som gör honom avslappnad. Men jag tycker att hela samhället är överstressat och man hinner ingenting – jag tycker sällan att jag har kvalitetstid med Benjamin där vi fokuserar på samspelat mellan oss. Tar tekniken för mycket plats?"

Läs hela inlägget här

Diskutera HÄR i forumet

Powered by Labrador CMS