Familj

Blogga dig till toppen

Två av Allt för föräldrars toppbloggare ger sina allra bästa tips på hur just din blogg

kan bli en succé.

Vimmelmamman Atousa Pink

Det finns många orsaker till varför en person börjar blogga. För Lotta, känd som Vimmelmamman, började det för sju år sen eftersom en kompis till henne tjatade på att hon skulle göra det. Sedan dess är hon fast.

Även Atousa Pinks väg in i bloggandet var genom vänners påtryckningar som hon slutligen gav till vika för cirka nio år sedan och började dokumentera sitt alltmer extraordinära liv.

Förklaringen till deras bloggars framgång ligger enligt de båda i ärligheten i det de skriver. Och många bilder!

Varför tror du att så många personer är intresserade av just din blogg?

Lotta: Den är dynamisk och existentiell samt har sina tre ben – Glamour, cancer och småbarnslivet. Jag är dessutom väldigt ärlig, har mycket bilder och skriver om högt och lågt i en salig röra.

Atousa: Jag är ingen typisk mammabloggare likt alla andra. Jag är en annorlunda och intressant person som har alltid massor av bollar i luften. Dessutom säger jag precis vad tycker och tänker. Att jag skriver på mitt eget sätt tror jag gör mina läsare nyfikna på vem jag är. Jag är helt enkelt unik!

Vad gör en blogg intressant?

Lotta: Texten och innehållet men också bilder. En blogg med bara text funkar nästan aldrig. Om det inte är extremt välskrivna och intressanta inlägg. Uppdatera varje dag! Man får aldrig en stor blogg med sporadiska inlägg. Det är även viktigt att kommunicera med läsarna och ge återkoppling på kommentarer.

Atousa: En intressant blogg för mig är en blogg med mycket bilder och korta texter. Det ska helst inte bara handla om vilken blöja man använder. Den ska handla om allt möjligt och inte bara om vad man gjorde i parken. För mig går långa texter i samband med ens vardag bort. Långa texter kan man ha när det handlar om en debatt!

Vilket är ditt bästa tips till någon som vill börja blogga?

Lotta: Försök att hitta en nish som inte finns och skriva inte för långa texter. Ha mycket bilder, gör daglig uppdatering och slopa tråkiga inlägg som bara handlar om vad man åt till middag. Ha en knorr, en sensmoral och var trogen din stil!

Atousa: Tro på dig själv och följ dina drömmar. Bry dig inte om folk inte gillar din blogg, alla kan faktiskt inte gilla dig. Skriv om det som intresserar dig och börja göra reklam för din blogg i olika sociala forum. Du kan oftast inte få massor av läsare över en natt, det kan ta månader och år att klättra högre! Och blogga för att du tycker det är roligt att skriva.

Vill du också börja blogga? Klicka här!

Powered by Labrador CMS