Annons:
Veckans middagstips: Snabb pizza med pizzasallad

Veckans middagstips: Snabb pizza med pizzasallad

Hemlagat är godast om ni frågar oss! Ibland kan det vara skönt att beställa hem mat från närmaste pizzeria men varför inte samla familjen och göra er egen pizza för omväxlings skull. En rolig aktivitet för hela familjen!

För fyra portioner behöver du:
8 tortillabröd
3/4 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 msk oregano
2,5 tsk vitvinsväger
2-3 tomater
250 g mozzarella
1 rödlök
120 g rökt skinka
250 g champinjoner
1 grön paprika
1 kålrabbi
1 gul paprika
olivolja
salt
svartpeppar 

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 250°.

2. Pizzor (2 ugnsplåtar + bakplåtspapper & liten bunke) Lägg 8 tortillabröd på ugnsplåtarna med bakplåtspapper. Blanda ¾ dl tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk oregano, 1 msk olivolja, ½ tsk salt, 1 tsk vitvinsvinäger och 2 krm svartpeppar i bunken och fördela sedan på tortillabröden.

3. Hacka 250 g tomater (2-3 st) och skiva 250 g mozzarella. Skär 50 g rödlök (1 st) i tunna halvmånar. Skär 1 fp mildrökt skinka (120 g) i 2 cm stora tärningar. Skär 1 ask champinjoner (250 g) i tunna skivor. Tärna 1 grön paprika.

4. Fördela skinkan, champinjonerna, löken, paprikan och osten på pizzorna (i den ordningen). Grädda pizzorna i omgångar i mitten av ugnen, ca 6-8 min/omgång.

5. Sallad (skål): Skala och finstrimla 1 kålrabbi. Strimla 1 gul paprika. Lägg grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk neutral olja, 1½ tsk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Fördela de hackade tomaterna på de gräddade pizzorna och servera pizzorna med salladen.


Matfoto och styling: Hanna Johansson

 

(Källa Middagsfrid.se)

Publicerad: 2016-07-07
Uppdaterad: 2017-04-18

Annons