Annons:
Drick dig till en yngre hy

Drick dig till en yngre hy

Huden är kroppens största organ, och det är därför inte konstigt att den förändras allt med att vi blir äldre, precis som resten av kroppen. Men visst kan man ibland sakna när huden hade mer spänst?

Kollagen är ett protein som finns naturligt i kroppen och är den viktigaste faktorn för att bibehålla en spänstig hud. En ung hud kan innehålla upp till 80 procent kollagen. I trettioårsåldern börjar mängden kollagen i huden sjunka med ca 1-2 procent om året, och är huvudorsaken till att huden mister sin motståndskraft mot negativ påverkan från till exempel sol, föroreningar och kost. Detta leder till fina linjer och rynkor uppkommer.

I USA har kollagen under de senare åren blivit populärt i dryckesform då det ska ha en föryngrande effekt. Den goda nyheten är att detta nu bekräftas av studier!

The Solution Anti-wrinkle collagen från Oslo Skin Labs innehåller kollagen typ I från Verisol. Kollagenet har här brutits ner i korta kedjor av aminosyror, kallat peptider, med längder som huden klarar att tillgodogöra sig. Det finns stora variationer i hur kollagen processas, och nedbrytningen har betydelse för effekten på huden. Kollagenet från Verisol har i studier visat sig ha extra god effekt på hudens utseende och resultatet visar sig i att rynkdjupet reduceras och huden får ny spänst. I en randomiserad dubbelblind studie med Verisol-kollagenpeptider visade det sig att kvinnorna i försöksgruppen som fick kollagenet tillsatt i dryck varje dag i åtta veckor fick en synbart positiv effekt. Deras rynkdjup kring ögonen mättes flera gånger under testperioden. Verisol visade sig minska rynkornas djup med hela 20 procent. 

Oslo Skin Labs produkt The Solution Anti-wrinkle collagen innehåller kollagenet som användes i Verisol-studien, och kan nu köpas med 30% rabatt här!

Läs mer om produkten och studien här.

I samarbete med Oslo Skin Lab

Annons