Annons:
Toppbloggaren tipsar om roligaste påsklovsresan!

Toppbloggaren tipsar om roligaste påsklovsresan!

Vår toppbloggare Hanna med bloggen och instagramkontot Barnrumsinspo spenderade bland annat sportlovet med att ta med hela familjen på en 22-timmarskryssning med Birka Cruises. Dygnet fylldes bland annat av lek och bus, bad, disco, familjemys och god mat. Här har hon summerat resan och ger sina bäst tips till andra som också vill åka på kryssning! 

Aktiviteterna

På båten fanns det massor för barnen att hitta på på däck 6. Efter middagen fick killarna plocka teckningar och fylla i och det fanns massor av spel för hela familjen. Det fanns även bio, tv-spelsrum, pingisbord, tipspromenad och massa mer. Efter att ha vilat lite och killarna fått rita lite gick vi till lekrummet. Där hittade barnen massa nya vänner och vi (jag och Johan) satt och lyssnade på trubaduren och karaoken.

Birka Cruises resa familj barn aktiviteter recension

På kvällen var det discot på lilla scenen och alla barn var välkomna att dansa. Det är väldigt roligt att se hur maskotarna får med sig alla barn i dansen och de gör rörelser som barnen följer efter. Henri och Wilhelm älskar verkligen att dansa, så de hade nog önskat att discot var en liten stund till, men när klockan slog 21 var discot slut och aktiviteterna för de yngre barnen var slut för dagen.Var du äldre än 10 år fick du följa med skeppsråttorna för andra skojiga aktiviteter.

Birka Cruises mat buffe restaurang resa familj barn recension

För de små var det ett bra utbud på aktiviteter, de behöver ju lite ”vila” mellan varven så jag tror att det blev en bra blandning med lugn och aktiviteter. Det fanns även aktiviteter för de äldre barnen, men är svårt att utvärdera då vi inte kunde vara med på dem, då killarna var för små.

Vi hann även med att bada. Badet var så lyxigt, en mindre pool och ett bubbelbad. köper du biljett fick man lov att bada 1,5 timma, detta för att alla på båten ska få chans att bada. Det kändes som att vi hade kommit utomlands i denna lyxiga lokal. I taket satt det stora värme-lampor som utgjorde tropisk känsla när jag blundade kändes det precis som om vi var på solsemester. Poolen är öppen på kvällarna nu under lovtid och kan tänka mig att det är grymt mysigt att ta ett dopp under kvällstid med himlen ovan sig.

Maten

Vi testade lite olika matställen, det finns restaurang för alla magar och plånböcker. Till middag blev det smörgåsbord/buffé som vi hade bokat innan resan. Jag känner att utbudet var bra, maten var väldigt smakfull. Och jag vill varmt rekomendera restaurang bakfickan. Där var maten helt fantastisk i en trivsam miljö. Med fem restauranger, café och olika typer av barer kan nog säkerligen alla hitta något de gillar.

Birka Cruises mat buffe restaurang resa familj barn recension

Att sova på en båt är ju nästan som att ligga i en vagga för en bebis, någon gungar lite lätt fram och tillbaka och du sover så gott. När vi vaknade var vi utvilade och höll nästan på att missa frukosten. Vi valde att hoppa buffén och istället valde vi lyxfrukosten, som ingår när man har lyxhytt eller svit. Det var en aning lugnare miljö och det kändes som en perfekt start på dagen. Här kunde man beställa lite mer frukost än vad man kunde hitta i buffén. Vi beställde lite goda våfflor till barnen och det kändes som en extra lyxig miljö med solen som sken in på oss medan vi satt och åt.

Birka Cruises mat buffe restaurang resa familj barn recension

Birka Cruises resa familj barn recension

Boendet

Vi bokade in oss i sviten och det var ett hytt indelad i två rum, där fanns allt vi behövde och lite där till. Det fanns två toaletter och badrum med badkar. En säng och en utfällbar soffa, perfekt för en familj på fyra/fem personer. Jag var även inne och kollade på andra rum och jag måste säga att de ser alla väldigt fräscha ut! De håller just nu på att renovera många rum och jag tycker båtens hytter håller högklass.

Birka Cruises hytter boende restaurang resa familj barn recension

Butiksutbudet

Det finns två butiker ombord, en med lite accessoarer och diverse kläder samt en lite större butik där alla taxfree varor höll till. För oss vuxna fanns det mesta att köpa här, men just under sportlovet kanske man hade kunna ta in lite mer bredare sortiment till barnen just för dem här veckorna.

Birka Cruises mat buffe restaurang resa familj barn recension

Personalen

Vi hade mycket kontakt med personalen som tog hand om barnen och de hade god hand om dem. De fick även med oss föräldrar i många aktiviteter vilket inte alltid är det enklaste. Jag upplevde att all peronal var väldigt trevlig vart vi än kom. Så har verkligen bara gott att säga om dem!

Birka Cruises resa familj barn recension


Hannas 4 bästa tips för en lyckad resa


1. Aktiviteter ombord
När man kommer på båten tycker jag man ska gå ner och ta ett schema på aktiviteterna som gäller under resan. Då missar man inte något och kan planera in alla sina andra aktiviteter utefter det.

2. Matplanering
Åker man med mindre barn kan det vara bra att boka upp så mycket mat-tillfällen som möjligt. Har man otur kan man få vänta på att få bord och många gånger har inte barnen det tålamodet när de är hungriga.

3. Om man vill bada
Att bada kan man göra både under kvällstid och på avresedagen. Det kan vara mycket folk och det går inte att boka badtid, så ett tips är att ”skippa” en aktivitet som är inbokad för då är det nästan garanterat mindre folk som vill bada.

4. Biankas armband
Köp Biankas armband, det ger barnen fri dricka under hela resan, läsk, vatten och juice. Där ingår även en godis-bingo bricka som gäller under avresedatumet.

Slutbetyg: "Vi kommer säkerligen återkomma till Birka, både med och utan barn."

Vill du också åka på kryssning med Birka? Här kan du läsa mer om deras olika kryssningar och vilka aktiviteter som finns ombord. 

I samarbete med Birka Cruises 

 

 

Annons