Familj

Mandala vuxen

Mandalas för vuxna

En av de senaste hälsotrenderna på marknaden är målarböcker för vuxna. Idag finns det många målarböcker som riktar sig till en äldre målgrupp i butikerna och faktum är att det faktiskt ger en lugnande effekt att släppa allt och bara färglägga en stund.

Många av motiven i böckerna är inspirerade av mandalas, som är färdiga bilder med massvis med små fält som kan som kan färgläggas på tusentals olika sätt.

Enligt Huffintonpost.se hävdade C. G. Jung så tidigt som på 1900-talet att vi människor slappnar av när vi färglägger ett mönster och flera forskare säger samma sak idag. En av dem är psykologen Gloria Martiínes Ayala som menar att vi aktiverar olika delar i hjärnan när vi färglägger som gör att vi använder vår finmotorik och kreativitet samtidigt. När vi fokuserar på en sak med flera delar av hjärnan kopplar vi bort de tankar som kanske oroar oss. När vi var små färglade vi ofta bilder och när vi gör det som vuxna tar vår hjärna oss tillbaka till barndomen då vi ofta var mindre stressade än vi är idag. Därför rekommenderar hon aktiviteten till alla som vill slappna av.

Powered by Labrador CMS