Familj

Julkalender

Håll i hatten - årets julkalender är ett magiskt äventyr!

Svt bjuder i år på riktig julstämning i sin julkalender ”Selmas saga”, som utspelar sig under de stora äventyrens tid. Vi får följa åttaåriga Selma (Ester Vuori) som ger sig ut på en svindlande äventyrsresa med Tomtens rike som mål. Som medresenär har hon den lustiga uppfinnaren Efraim von Trippelhatt (Johan Ulveson).

Berättelsen börjar med att Selma får veta att hennes familj ska vräkas från sitt hus, då de inte har råd att bo kvar. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten, och hittar skydd från snöstormen i en gigantisk byggnad som visar sig vara Vetenskapsakademin. Därinne har Efraim von Trippelhatt ett möte om sin senaste studie – han har nämligen upptäckt tomten inte bara är en myt utan finns på riktigt! Tomten kan dessutom uppfylla ens allra innersta önskningar. Med en gammal karta och luftskepp till hjälp hoppas Efraim kunna ta sig till Tomtens rike för att bevisa att tomten faktiskt finns. Selma ser sin chans, och tänker att om hon följer med på resan kan hon kanske få träffa tomten och framföra sin högsta önskan: att hennes familj ska få behålla sitt hem!

LÄS ÄVEN: Kan du inte få nog av julen? Då får du inte missa SRs julkalender Lyckoborgen

Ska luftskeppet Valborg lyckas ta dem hela vägen till Nordpolen och Tomtens rike? Det blir en hisnande äventyrsresa med magi, elaka skurkar och möten med mystiska tomtevettingar.

För manus och regi står Per Simonsson och Stefan Roos, duon bakom julkalendern Tjuvarnas jul:

- Vi har velat göra en magisk saga för både stora och små. Det känns fantastiskt att få äran att ännu en gång skriva och regissera en julkalender, det är ett riktigt hedersuppdrag.

”Selmas saga” startar 1/12 kl. 07.15 i Svt1. Vi längtar! Men vet du? Redan nu kan du se ett första klipp från julkalendern! Klicka här för att se det!

Powered by Labrador CMS