Familj

Cetaphil

Hudvårdstips till alla stressade föräldrar

Alla föräldrar känner nog igen att de får stå tillbaka vad gäller tiden som de lägger ned på att ta hand om sig själv sedan barnen kom. Tiden finns inte, och i många fall inte heller pengar att lägga på dyra hudvårdsprodukter. Nu har det dock kommit en serie med mycket bra hudvårdsprodukter som kostar under 200 kronor. Hudvårdsserien som heter Cetaphil är rekommenderad av barn- och hudläkare världen över och används flitigt av Hollywoodkändisar som bland annat Charlize Theron och Scarlett Johansson.

Cetaphil är en av världens största hudvårdsserier och finns över hela världen. Sverige är faktiskt ett av de sista länderna som produkten kommer till och även här har serien slagit försäljningsrekord och blivit en av de mest sålda hudvårdsserierna på apotek.

Nu när vi går mot kallare tider märker nog många att huden förändras och det blir ännu viktigare att ta hand om den. Många blir torrare under vintern, vilket har mycket att göra med de temperaturskillnader som huden utsätts för. Att ha bra produkter till huden är alltid viktigt, men det är extra viktigt under vinterhalvåret. Här är fyra tips att använda i vardagen för att vårda din hud.

4 tips du kan använda i vardagen för att vårda din hud!

1. Smörj in dig direkt efter dusch eller bad när huden fortfarande är fuktig. Då är huden som mest mottaglig för extra fukt och kan därför bli ännu mjukare och lenare än om du smörjer vid annan tidpunkt. Tänk på att torka huden försiktigt innan du smörjer dig för bästa effekt. Använd en produkt med lång effekt i händelse av att du blir störd av knackande små händer på badrumsdörren.

2. Rengör och återfukta huden varje dag. Tänk på att rengöra den känsliga ansiktshuden även om du inte har smink på dig då miljön du rör dig i innehåller, samt att huden själv producerar, ämnen som kan täppa igen porer.

3. Använd en mild och återfuktande duschkräm då vanlig tvål är uttorkande. Huden ska inte kännas stram efter rengöring, gör den det använder du för starka rengöringsprodukter till din kropp eller ditt ansikte.

4. Smörj dina händer ofta, speciellt vintertid, och gärna med en skyddande handkräm. Tvål och vatten är uttorkande och torrt och kallt klimat kan ge upphov till torra, röda och nariga händer. Är du väldigt torr ska du använda en återfuktande produkt så fort du varit i kontakt med vatten.

Hollywoodfavoriten Cetaphil har flera bra hudvårdsprodukter. Här är några av dem!

För kroppen

Cetaphil Moisturizing Lotion

- effektiv återfuktning

- täpper inte till porerna och låter huden andas

- långvarig effekt upp till fyra dagar efter användning (!)

I samarbete med Cetaphil

Powered by Labrador CMS