Familj
Italiensk pasta med oliver
En smarrig italiensk pasta med oliver är veckans recept från Middagsfrids Barnkasse - varsågod!
Vill du prova på Middagsfrids Barnkasse ska du boka den innan den 12/5 för att få med det här receptet som kommer vecka 21. Boka gör du här »
1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan).
2. Grovriv 1 aubergine. Lägg auberginerivet på en skärbräda och strö över
½ tsk salt. Hacka 50 g rödlök (½-1 st).
3. Hetta upp 1 msk olivolja i en stor kastrull. Stek rödlöken på medelhög
värme i 2 min. Tillsätt auberginerivet och fräs i ytterligare 5 min. Tillsätt
1 flaska passerade tomater (700 ml), 2 pressade vitlöksklyftor,
1½ msk oregano, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i kastrullen. Låt
puttra på låg värme i 15 min.
4. Koka valfri pasta till 4 personer.
5. Strimla ½ gul paprika. Lägg paprikan och ½ tråg sugarsnaps (75 g) i
en skål.
6. Hacka 1 kruka basilika. Vänd ner basilikan och 1/3 påse riven ost
(50 g) i kastrullen med tomatsås. Rör om så att osten smälter. Mixa
tomatsåsen direkt i kastrullen med en stavmixer så att såsen blir slät.
7. Ta fram 1 fp gröna oliver (70 g). Servera den kokta pastan med tomat-
såsen, grönsakerna och oliverna.
Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman
Detta är en annons från Middagsfrid.se