Familj

Estelle kaknästornet

Kända byggnaden byter namn

Vissa kallar den "Det där tornet i Stockholm", och andra mer inbitna säger "Kaknästornet". Men alla håller väl med om att namnet är lite sisådär va?

Nu går kommunfullmäktige och Stockholms medborgarråd ut med nyheten att 2019 blir Kaknästornets sista år som just Kaknästornet. Byggnaden får istället namnet "Estelletornet", något som glädjer många, men också får en hel del Stockholmare att se svart.

- Nej, jag tycker att det är vansinnigt att man byter namn på ett av Stockholms mest kända turistmål till ett prinsessnamn. Bara för att hon är kunglig betyder det inte att hon ska få äga namnet på byggnaden vi alla tar våra släktingar som turistar i Stockholm till, säger Ann-Marie, sjuksköterska från Årsta.

Roger Mogert (S) säger att detta är något det pratats om sedan 2012, men att det är först nu man beslutat sig för ett namnbyte.

- Kaknästornet är absolut ett landsmärke som kännetecknar Stockholm, men Prinsessan Estelle är folklig och det är tradition att vår kungafamilj har sina namn på kända landsmärken. Och i detta fall passade Kaknästornet bra för just Estelle, eftersom det var här hon sågs stå och hoppa av glädje när hon fick se utsikten för första gången, 2014.

Vi på Allt för föräldrar välkomnar namnbytet!

... APRIL APRIL!

Powered by Labrador CMS