Familj

Kalkonburgare recept ulrika davidsson

Kryddiga kalkon -och aprikosburgare med sallad

Detta fräscha recept passar perfekt en ljummen försommarkväll!

4 portioner

Till burgarna:

10 champinjoner

500 kalkonfärs

1 finhackad lök

12 finhackade torkade aprikoser

2 msk finhackad bladpersilja

2 tsk baharat-kryddblandning

Salt och svartpeppar

2 ägg

2 msk olivolja

Sallad:

6 hackade salladslökar

200 g ruccola

100 g skållade och skalade mandlar

100 g granatäpple

200 g tärnade körsbärstomater

En skvätt pressad citron

Gör såhär:

Kör champinjonerna i en matberedare tills de liknar brödsmulor. Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till burgaren i en skål, krydda med salt och peppar, blanda ihop. Forma till jämnstora biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn burgarna i ca 5 minuter eller tills de fått färg. Sänk värmen och stek ytterligare 10 minuter. Lyft ur burgarna när de är genomstekta. Håll varmt. Fräs salladslöken i samma panna i ca 3 minuter. Lägg rucola i en skål och vänd ner salladslöken. Tillsätt mandel, granatpple och tomater. Pressa över lite citronsaft och servera tillsammans med burgarna.

Powered by Labrador CMS