Familj

Veckans middagstips: Kyckling hurry-curry

Veckans middagstips: Kyckling hurry-curry

Låt dig inspireras till varmare breddgrader och laga denna maträtt som består av bland annat curry och ingefära. Då veckans goda middagstips är med smaker från öster. Dessutom går det snabbt att tilllaga, perfekt i vardagen!

För fyra portioner behöver du

4 portioner jasminris

1-2 st gula lökar

600 g kycklinglårfilé

0,5 dl tomatpuré

1 msk curry

400 g passerade tomater

1 dl crème fraiche

0,5 dl vatten

0,5 buljongtärningar

1 tsk ingefära

150 g sugarsnaps

1 röd paprika

salt

olja

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: Vietnamesiska vårrullar

Gör såhär

1. Koka ris/gryn till 4 personer.

2. Finhacka 100g gul lök (ca 1-2 st). Skär ca 600g kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor.

3. Hetta upp 1 msk neutral olja i en gryta, tillsätt ½ dl tomatpuré, 1 msk curry och löken. Fräs på medelhög värme i 1 min.

4. Tillsätt 400g passerade tomater, 1 dl crème fraiche, ½ dl vatten, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 tsk ingefära och 1 tsk salt i grytan.

5. Lägg kycklingen i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i 12 min. Rör om då och då.

6. Skölj 1 tråg sugarsnaps (150 g) och lägg i en liten skål. Strimla 1 röd paprika och lägg i skålen med sugarsnaps.

7. Servera grytan med riset/grynen och grönsakerna.

Smaklig måltid!

LÄS ÄVEN: Mat för gravida - här är listan!

Foto: margouillat photo/Shutterstock.com

Källa: Middagsfrid.se

Powered by Labrador CMS