Familj

Älska att baka blogg Caroline Ahlqvist

Lär känna vår nya bloggare Caroline "Älska att baka" Ahlqvist lite bättre

Äntligen kan vi presentera Caroline Ahlqvist som ny bloggare hos oss! Hon är en riktig inspiratör vad gäller bakning och vann år 2013 programmet Hela Sverige Bakar! Vi har intervjuat henne och bland annat tagit reda på hennes hemliga knep för att lyckas i köket!

Namn: Caroline Ahlqvist

Ålder: 36 år

Bor: Vällingby

Familj: sambo Tobbe, Son Melwin (-08) dotter Milou (-12)

Sysselsättning: Kostrådgivare, Massageterapeut,

gruppträningsinstruktör på SATS, Bakbloggare

Beskriv dig själv med tre ord:

Energifull, humörmänniska och social

Du är ju ett riktigt bakproffs! Hur fick du upp intresset för just bakning?

Bakproffs skulle jag inte kalla mig, hehe, men en hemmabagare är jag verkligen! Det är gott att äta gott, hahaha! Jag har alltid varit svag för sötsaker och sett på när mamma, pappa, farmor och mormor svängt ihop allt från bröd och födelsedagstårtor till bullar. Hembakt har alltid funnits nära. Då blir det rätt naturligt att testa själv när man är liten och så började det.

Tycker dina barn också om att baka och brukar de hjälpa till i köket?

Ja, dom har faktiskt lärt sig att ta för sig i köket och drar gärna fram en stol och tar på sig sina förkläden när dom hör att jag sätter igång! Sen gäller det för mig att antingen sätta ta emot hjälp av små ivriga händer eller säga nej om det är ett projekt som kräver total fokus och noggrannhet. Jag vill, summa kardemumma, att dom ska känna sig välkomna i köket och kunna lite grunder. Både när det kommer till bakning och matlagning. Det har dom ju nytta av hela livet!

Vad gör du när du inte bakar? Har du några andra stora intressen?

Oj, dagarna bara rullar på i en helt galen fart!! Jag älskar att träna och lyssnar mycket på musik. Tar hand om mina älskade ungar, går ut med hunden, och ibland, när lite extra tid finns så är det ju himla härligt att träffa brudarna och sitta och käka mat och garva tills det blir Tenavarning i brallan, hehe…

Hur ofta hinner du med att baka då en vanlig vecka?

Oj, det beror helt på från vecka till vecka och hur mycket "vanligt" jobb jag har med massagen och kidsens aktiviteter men allt från nån dag i veckan till varenda kväll och helg om det är ett projekt på gång såsom receptfolder till nåt företag eller bröllopstårtor.

Varifrån hittar du all inspiration till nya bakverk?

Överallt! Bloggar, Instagram, Pinterest, släktkalas, middagsbjudningar, tidningar, böcker, vänner, mm. mm. Sen styr jag fokus beroende på högtid och årstider och vad som passar för tillfället.

Du vann ju Hela Sverige Bakar 2013! Hur var det att vara med i programmet?

Ojojoj...för det första så trodde jag aldrig att jag ens skulle komma med i programmet. Jag bakade ju bara enkla, klassiska saker såsom bullar, kladdkaka, kakor och nån tårta så där nån gång per år. Men sen trillade allt på och helt plötsligt stod jag där i det pastelliga köket vid Taxinge Slott med kameror över axeln. En helt galen, helhärlig, skräckfylld, berikande, vidrig, euforisk upplevelse! En upplevelse i livet som jag absolut inte ångrar eller vill vara utan. Jag har lärt mig mycket dels om bakning så klart men också om mig själv. Att jag kan prestera under galen stress och behålla fokus. Att jag gillar den pressen och sammanfattar det hela med skräckblandad förtjusning, hahaha!

Har du något hemligt knep för att lyckas med bakningen?

Att läsa igenom receptet i lugn och ro innan jag sätter igång. Kollar att alla ingredienser finns hemma så man inte överraskad mitt i ett moment som absolut inte kan vänta medan man kutar i panik till affären. Att hellre baka enkla recept med mycket smak och sen presentera det lite annorlunda med en twist, t.ex. att grädda en kladdkaka i vinglas, att färga en kakdeg i olika färger, att dekorera en bullkrans i olika vikningar. Oftast är det ju det enkla det som folk uppskattar mest att bli bjudna på!

Här är en regnbågsfärgad rulltårta t.ex.

Här kommer fem snabba:

Choklad eller lakrits? Choklaaaaaaaad!!!

Spara eller slösa? Hmm... önskar jag kunde säga spara men säger slösa. Har dock blivit lite mognare och har nog rätt bra balans idag, hahaha!

Skräckfilm eller komedi? Absolut komedi! Blir galet mörkrädd av skräckfilmer...

Julafton eller midsommarafton? Midsommarafton! Ljus, grönt gräs, en stundande sommar spöar allt!

Citypuls eller landet-lugn? Om jag måste välja... Landetlugn.

Och sist men inte minst, vilka är dina tre favoritrecept i bloggen?

Mitt recept på bullar!

Snickerskladdkakan!

Parmesanbrödet!

Vill du ta del av fler av Carolines smarriga recept kan du klicka dig in på hennes blogg här blogg.alltforforaldrar.se/alskaattbaka!

Powered by Labrador CMS