Familj

Pannbiff med tzatziki & klyftpotatis

Veckans recept hämtar inspiration från det grekiska köket, smaskens om ni frågar oss. Smaklig måltid!

1. Potatis (ugnsplåt): Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär 1 kg potatis i 1 cm breda klyftor. Lägg potatisen på plåten och ringla över 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Stek högt upp i ugnen i 25-30 min. Rör om då och då.

2. Tzatziki (liten skål): Grovriv ½ gurka och krama ur vätskan med händerna. Blanda gurkan med 2 dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

3. Biffar (bunke + stekpanna): Blanda 2 msk ströbröd, ¾ tsk salt, 2 krm svartpeppar och ½ dl vispgrädde i en stor bunke. Tillsätt 500 g blandfärs och forma färssmeten till 4 stora biffar.

4. Smält 1 msk smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 5 min/sida.

5. Sallad (skål): Halvera 1 ask körsbärstomater (250 g). Skär ½ gurka i halvmånar. Tärna 1 grön paprika. Blanda tomaterna, gur¬kan och paprikan med 1 fp gröna oliver (70 g) i en skål.

6. Servera biffarna med den rostade potatisen, tzatzikin och salladen.

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

Källa: Middagsfrid.se

Powered by Labrador CMS