Familj
Pastastubbar med pizzasallad
Spaghetti och makaroner i all ära men kanske är det dags att testa en ny variant av pasta? Pastastubbar i tomatsås är veckans recept, hoppas att det ska smaka!
1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnsform med 1 msk smör.
2. Skär ca 700 g delizierullar i 2½ cm breda stubbar. Ställ stubbarna med
snittytan uppåt i formen. Blanda 1 burk krossade tomater, 1 dl crème
fraiche, 1 dl vatten, 1½ msk oregano, 2 msk tomatpuré, ½ tsk salt
och 1 krm svartpeppar i en bunke och häll över pastarullarna. Tärna
125 g mozzarella och fördela över pastastubbarna. Sätt in formen högt
upp i ugnen och gratinera i 15 min.
3. Sallad: Finstrimla 1 spetskål. Tärna ½ gul paprika. Blanda kålen och
paprikan med 1½ msk neutral olja, 1 tsk oregano, 2 tsk vitvins-
vinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål.
4. Servera pastastubbarna i tomatsås med pizzasalladen.
Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman
Källa: Middagsfrid.se