Familj

Pestopasta med kyckling

Tänk så mycket roligt man kan göra med pasta och kyckling, både tillsammans och var för sig. Här är veckans recept från Middagsfrid.

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan

och broccolin).

2. Ansa och skär 250 g broccoli i buketter och bitar.

3. Skala och halvera 4 vitlöksklyftor. Krydda ca 600 g kycklingfilé med

1 tsk basilika, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Smält 3 msk smör i en traktörpanna (med lock). Tillsätt vitlöksklyftorna

och kycklingen i pannan och bryn på hög värme i 2 min/sida. Sänk till

låg värme. Ös kycklingen med smöret och lägg på locket. Låt steka i

ca 6-8 min. Ös och vänd kycklingen då och då. Ta undan kycklingen

från plattan när den är klar.

5. Koka valfri pasta till 4 personer. Låt broccolin koka med de sista 3 min

av pastans koktid.

6. Strimla ½ röd paprika. Skala och skär 200 g morötter i stavar.

7. Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett fat. Häll över smöret och

den stekta vitlöken.

8. Blanda den kokta pastan med 1 burk röd pesto (200 g). Servera

pestopastan med kycklingen och grönsakerna.

Nutritionisten Carinas kommentar:

Powered by Labrador CMS