Familj
Pestopasta med kyckling
Tänk så mycket roligt man kan göra med pasta och kyckling, både tillsammans och var för sig. Här är veckans recept från Middagsfrid.
1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i en stor kastrull (till pastan
och broccolin).
2. Ansa och skär 250 g broccoli i buketter och bitar.
3. Skala och halvera 4 vitlöksklyftor. Krydda ca 600 g kycklingfilé med
1 tsk basilika, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
4. Smält 3 msk smör i en traktörpanna (med lock). Tillsätt vitlöksklyftorna
och kycklingen i pannan och bryn på hög värme i 2 min/sida. Sänk till
låg värme. Ös kycklingen med smöret och lägg på locket. Låt steka i
ca 6-8 min. Ös och vänd kycklingen då och då. Ta undan kycklingen
från plattan när den är klar.
5. Koka valfri pasta till 4 personer. Låt broccolin koka med de sista 3 min
av pastans koktid.
6. Strimla ½ röd paprika. Skala och skär 200 g morötter i stavar.
7. Skär kycklingen i skivor och lägg upp på ett fat. Häll över smöret och
den stekta vitlöken.
8. Blanda den kokta pastan med 1 burk röd pesto (200 g). Servera
pestopastan med kycklingen och grönsakerna.