Familj

Redaktionen testar Junibacken

Har ni besökt Junibacken? Det är ett lekfullt ställe ute på Djurgården i Stockholm, där man kan förtrollas in i barnbokens och Astrid Lindgrens värld. En medarbetare på redaktionen tog med sig sina barn dit för ett besök.

Nytt för i år är den interaktiva teaterföreställningen Orkestermysteriet som utspelas ute i Junibackens vackra trädgård, som också är helt ny för i år. Här kan man ta en paus i det gröna och fylla kroppen med ny energi. Man kan även passa på att svalka sig med en och annan glass.

Sommarens premiär av Orkestermysteriet som ni ser på bilderna ovan äger också rum i trädgården. Besök Stockholms vackraste utsikt redan idag! Pjäsen är specialskriven för Junibacken av Martin Widmark, som är författaren till de populära LasseMaja-böckerna. I Orkestermysteriet löser Junibackens besökare fallet tillsammans med Lasse, Maja och polismästaren i Valleby. Musiken är komponerad av Junibackens egna musiker.

Passa på att njuta av en glass i handen samtidigt som ni tittar på Orkestermysteriet. Under sommarsäsongen är nämligen Junibackens egen glasskiosk öppen för alla besökare, och att äta glass gillar väl alla?

På Junibacken finns det alltid något för alla att äta eller fika på. Om någon i sällskapet är allergisk eller känslig mot någon typ av mat så finns det mjölk- och glutenfria pannkakor, mjölk- och äggfria pannkakor samt ägg- mjölk- och glutenfria köttbullar. Det finns även kakor bakade utan mjölk, ägg och gluten.

Glöm inte att åka det berömda sagotåget, sätta sig på Pippis häst och utforska allt kul som finns att göra inomhus.

Vill du besöka Junibacken? Läs mer på deras hemsida som du hittar HÄR!

Powered by Labrador CMS