Familj
Sprakig fisk med potatismos
Fina fisken kommer lastat i veckans recept från Middagsfrids Barnkasse - nyttigt och gott!
Vill du prova på Middagsfrids Barnkasse ska du boka den innan den 7/9 för att få med det här receptet som kommer vecka 38. Boka gör du här »
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Potatis (stor kastrull): Koka upp 1½ liter vatten med 1 msk salt i kastrullen. Skala och halvera 1 kg mjölig potatis. Koka potatisen tills den är mjuk, ca 20 min.
3. Fisk (ugnsfom 20x30 cm + liten bunke): Smörj formen med 1 msk smör. Krydda ca 600 g koljafilé med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar och lägg i formen. Grovhacka 1 påse solroskärnor (50 g) och finhacka 1 fp persilja (20 g). Blanda solroskärnorna, persiljan, 1 påse riven parmesanost (70 g), ½ dl ströbröd, 3 msk smör, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Fördela blandningen över koljan i formen och stek i mitten av ugnen i ca 20 min.
4. Grönsaker (skål): Skär ½ gurka i stavar. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) och 1 kålrabbi i stavar. Lägg gurkan, morötterna och kålrabbin i skålen.
5. Häll av vattnet från potatisen. Mosa sönder potatisen med en slev (eller använd en elvisp). Rör ner 1½ dl mjölk, 1 msk smör, ¾ tsk salt och 1 krm svartpeppar.
6. Servera koljan med moset och grönsakerna.
Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman
Detta är en annons i samarbete med Middagsfrid.se