Familj
Veckans middagstips: Tacotallrik de luxe
Uppdatera tacomyset! Tacotallrik de luxe står på menyn, blir det nya tacofavoriten? Hoppas att det ska smaka.
För fyra portioner behöver du:
3-4 rödlökar
400 g krossade tomater
½ msk socker
2 msk vitvinsvinäger
3,5 tsk chilipulver
3 vitlöksklyftor
1½ tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 msk smör
500 g nötfärs
1 påse tortillachips
75 g riven ost
1 romansallad
½ röd paprika
3 dl gräddfil
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: Pad thai
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225° grill. Hacka 100 g rödlök (1-2 st).
2. Tacosås (liten kastrull): Koka 1 fp krossade tomater (400 g) med hälften av den hackade löken, ½ msk socker, 2 msk vitvinsvinäger, ½ tsk salt, 2 tsk chilipulver och 1 pressad vitlöksklyfta i 7 min i kastrullen.
3. Tacokrydda (liten skål): Blanda 1 tsk salt, 1½ tsk chili pulver, 1½ tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar i skålen.
4. Färs (stekpanna): Smält 1 msk smör i stekpannan, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt resten av den hackade löken. Fräs på medelvärme i 2 min. Tillsätt ca 500 g nötfärs och tacokryddan i pannan. Fräs i 5 min. Tillsätt ½ dl vatten och låt puttra tills vätskan kokat in.
5. Gratinerade nachos (ugnsplåt med bakplåtspapper): Lägg 1 påse tortillachips (200 g) på plåten. Lägg på färsen och strö över ½ påse riven ost (75 g). Gratinera högt upp i ugnen i 5 min.
6. Grovhacka 1 romansallad. Tärna ½ röd paprika. Finhacka 50 g rödlök (½-1 st).
7. Ta ut plåten ur ugnen och häll över hälften av tacosåsen, den hackade salladen, paprikan, rödlöken och klicka över 3 dl gräddfil.
8. Servera tacotallriken med resten av tacosåsen.
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: kalkonstroganoff
Matfoto: Hanna Johansson
Matstyling: Katarina Bellman
(Källa: Middagsfrid.se)
Publicerad: 2015-01-28
Uppdaterad: 2017-01-23