Familj

Veckans middagstips: Tacotallrik de luxe

Uppdatera tacomyset! Tacotallrik de luxe står på menyn, blir det nya tacofavoriten? Hoppas att det ska smaka.

För fyra portioner behöver du:

3-4 rödlökar

400 g krossade tomater

½ msk socker

2 msk vitvinsvinäger

3,5 tsk chilipulver

3 vitlöksklyftor

1½ tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 krm cayennepeppar

1 msk smör

500 g nötfärs

1 påse tortillachips

75 g riven ost

1 romansallad

½ röd paprika

3 dl gräddfil

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: Pad thai

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225° grill. Hacka 100 g rödlök (1-2 st).

2. Tacosås (liten kastrull): Koka 1 fp krossade tomater (400 g) med hälften av den hackade löken, ½ msk socker, 2 msk vitvinsvinäger, ½ tsk salt, 2 tsk chilipulver och 1 pressad vitlöksklyfta i 7 min i kastrullen.

3. Tacokrydda (liten skål): Blanda 1 tsk salt, 1½ tsk chili pulver, 1½ tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin och 1 krm cayennepeppar i skålen.

4. Färs (stekpanna): Smält 1 msk smör i stekpannan, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt resten av den hackade löken. Fräs på medelvärme i 2 min. Tillsätt ca 500 g nötfärs och tacokryddan i pannan. Fräs i 5 min. Tillsätt ½ dl vatten och låt puttra tills vätskan kokat in.

5. Gratinerade nachos (ugnsplåt med bakplåtspapper): Lägg 1 påse tortillachips (200 g) på plåten. Lägg på färsen och strö över ½ påse riven ost (75 g). Gratinera högt upp i ugnen i 5 min.

6. Grovhacka 1 romansallad. Tärna ½ röd paprika. Finhacka 50 g rödlök (½-1 st).

7. Ta ut plåten ur ugnen och häll över hälften av tacosåsen, den hackade salladen, paprikan, rödlöken och klicka över 3 dl gräddfil.

8. Servera tacotallriken med resten av tacosåsen.

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: kalkonstroganoff

Matfoto: Hanna Johansson

Matstyling: Katarina Bellman

(Källa: Middagsfrid.se)

Publicerad: 2015-01-28

Uppdaterad: 2017-01-23

Powered by Labrador CMS