Annons:
Tips: utveckla ditt barns ordförråd med tjänsten Jaramba – barnen älskar den!

Tips: utveckla ditt barns ordförråd med tjänsten Jaramba – barnen älskar den!

Har du hört talas om Jaramba? Det är en ny pedagogisk app som ska få barn i förskoleåldern att utveckla sitt ordförråd.  I Jaramba blandas spännande berättande med kul aktiviteter, och då blir det roligt med siffror, bokstäver och ord. 

Får ditt barn sitta med olika appar i paddan eller mobilen då och då? Varför inte slå två flugor i en smäll och låta barnen få aktivera sig i en app som de tycker är riktigt rolig och som samtidigt lär dem saker, inte minst en massa nya ord! Jaramba är en smart och pedagogisk tjänst som gör just detta.

En sak som uppskattas av många föräldrar är möjligheten att ladda ner pedagogiska appar till barnen. Tjänsten Jaramba är en väldigt populär sådan som legat högst upp på topplistan hos både AppStore och Google Play sedan den lanserades i augusti. Dessutom har flera förskolor valt att använda Jaramba i den dagliga verksamheten.

Så funkar Jaramba 

Jaramba är en levande tjänst som förändras hela tiden, vilket gör att ditt barn kommer att mötas av nyheter varje gång han eller hon går in i appen. Tjänsten kan användas av upp till tre barn på samma konto, och varje barns upplevelse inuti appen kommer att vara unik. Varje barn får en egen avatar i appen och barnet kan själv välja det tema eller intresseområde han eller hon gillar för tillfället, exempelvis pirat- eller djurtema. När barnet väl börjat använda tjänsten anpassas den efter det som barnet tycker är roligt. Om ett barn till exempel älskar Pino så öppnas mer innehåll med Pino. Gillar man pussel finns alltid svårare pussel att lägga, så att barnen får en utmaning. Böcker och filmer i Jaramba blandas med klurigheter, pyssel och lek, för att bredda barnets språkförståelse och ordförråd.

För mig som förälder kan det kännas ologiskt att hitta i Jaramba. Det beror på att den är skapad för små barn som inte hunnit bli så fyrkantigt logiska som vi vuxna. Istället söker de sig fram intuitivt och följer sitt eget intresse för stunden. För oss föräldrar finns istället Mina sidor där vi kan följa våra barns intresse. 

"du som förälder kan känna dig trygg med att ditt barn använder tjänsten"

Telefoner och paddor har fått en större plats i våra egna och våra barns liv de senaste åren. Det har många fördelar, men också nackdelar. En nackdel är att det ibland kan vara svårt att ha koll på vad barnen exponeras för på sina skärmar, trots olika barnspärrar. Jaramba har över 1000 olika pedagogiska äventyr, filmer och böcker och är helt fri från reklam och annat innehåll som inte passar för barn. Det gör att du som förälder kan känna dig trygg när ditt barn använder tjänsten! 

Här är en film som beskriver mer om hur Jamaba funkar! 

 

 


Prova fritt i 1 månad

Är du nyfiken på att testa Jaramba? Alla nya användare får en månad gratis för att testa appen! Klicka här för att påbörja din gratismånad!

Tips 
Nu kan du köpa presentkort på Jaramba 3, 6 eller 12 månader, kanske ett tips på vad mor- och farföräldrarna kan köpa i julklapp till barnen? Länk till köp av presentkortet hittar du i den här artikeln

 

I samarbete med Jaramba

Annons