Familj

Föräldraledig hitta vänner rulla vagn tjänst bebis nyfödd

Tjänsten som får föräldralediga att hitta varandra

Det är roligare att vara föräldraledig när man delar tiden med andra genom att t.ex. ta en promenad ihop, ses på öppna förskolan eller ta en kaffe i vårsolen. Men det kan vara svårt att veta vilka man ska hänga med när man är föräldraledig om inte de närmsta vännerna får barn samtidigt som en själv.

Småbarnsföräldrarna Evelina och Mattias Åkerberg upplevde det själva som föräldralediga och insåg att det saknades ett enkelt sätt att träffa andra som också var mamma- och pappalediga. Därför lanserar de nu Rulla vagn som är en ny digital tjänst för föräldralediga som vill hitta varandra!

På sajten kan den som är hemma-med-barn-förälder söka efter en redan startad föräldragrupp i närområdet, eller starta en egen. Tjänsten hjälper föräldralediga i hela landet att ta den första kontakten med varandra; hur de senare väljer att hålla kontakten och träffa varandra är helt upp till dem själva.

Responsen sedan vi lanserade har verkligen överträffat våra förväntningar, säger Evelina Åkerberg. Mammor och pappor över hela Sverige har startat grupper och många har redan fått kontakt – och varit på en första träff!

Det var under deras egen föräldraledighet med sonen Elis, som föddes i december 2014, som Evelina och Mattias insåg hur viktig kontakten med andra föräldrar är.

Vi insåg att det finns ett jättebehov bland föräldralediga att träffa andra för att ta en kaffe, gå till lekplatsen eller rulla vagn, säger Mattias Åkerberg. Det blir helt enkelt roligare att vara föräldraledig när man delar tiden med andra!

Ja, Rulla vagn är precis den tjänsten som vi önskade fanns när vi själva var föräldralediga, fyller Evelina i.

Är du nyfiken på sajten kan du besöka den här!

Powered by Labrador CMS