Familj

Världsrekord i pärlplattning

Pärlor är ett roligt pyssel och man kan göra många saker när man lägger pärlplattor som till exempel grytunderlägg, nyckelringar eller fina figurer. Nu har en skola i Sigtuna utanför Stockholm slagit rekord i pärlplattning och hamnat i Guiness Rekordbok.

Under höstterminen har elever från förskoleklass upp till sexan lagt tid på att bygga världens största pärlplatta. Motivet som är et fotografi av barnen som springer mot fotografen utanför Sigtunas rådhus är byggt av över en och en halv miljon pärlor. Nu är mästerverket uppsatt i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport, så har du vägarna förbi där kan du ta ett titt på den gigantiska pärlplattan.

- Projektet har varit väldigt spännande i sig, att producera ett sådant här fantastiskt konstverk, men det viktigaste är ändå den erfarenhet vi har varit med om. Vi har tillsammans skapat en historia, en berättelse som är värd att berätta. Vi kommer att använda den kunskapen i framtiden för att skapa mod och engagemang kring andra projekt och viktiga frågor som berör oss. Våra elever kommer aldrig glömma vikten av att samlas kring ett gemensamt mål och att satsa hela vägen, säger Marjan Nourzad som är rektor på Väringaskolan.

Rekordet i siffror:

Antal pärlor: 1 680 200

Timmar lagda: 4000

Storlek: 40 kvm (4,65m x 8,70m)

Grattis till världsrekordet alla inblandade på Väringaskolan!

(Källa: Mynewsdesk)

Powered by Labrador CMS