Familj

Middagstips recept plättar ärtplättar ostkräm

Veckans middagstips: ärtplättar med ostkräm

Många barn (och vuxna) älskar pannkakor och plättar och visst är det gott men ser man ur näringssynpunkt finns det bättre mat att laga. Eller också gör man som här; nyttiga plättar med grönsaker i! Här kommer veckans middagstips.

För fyra portioner (cirka 20 plättar) behöver du:

Plättar

500 g gröna ärtor

1 dl finhackad basilika

3 ägg

1 dl mjölk

4 msk majsstärkelse (Maizena)

1 nypa salt

Ostkrämen

2 dl riven hårdost i valfri smak

1 dl crème fraiche

salt och svartpeppar

Gör såhär:

Rör ihop ostkrämens ingredienser, smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen. Tina ärtorna om de är frysta, låt allt vatten rinna av från dem genom att lägga den på en ren kökshandduk eller på hushållspapper. Hacka basilika och mixa den tillsammans med ärtorna, ägg, mjölk och majsstärkelse, salt och peppar. Stek plättarna i smör och olja, cirka ½ - 1 dl per plätt. När alla är klara serveras plättarna med ostkrämen och grönsaksstavar vid sidan om. Smaklig spis!

Tips: att blanda grönsaker i pannkakssmeten är ett bra sätt att få i barnen grönt. Majs, rivna morötter och spenat är perfekt att blanda i. Låt barnen vara med i matlagningen och låt dem se hur smeten förvandlas från beige till fint grön av exv. spenaten.

Powered by Labrador CMS