Familj
Veckans middagstips: färgglad rödbetssoppa med fetaost
Hösten beskrivs ofta som grå och tråkig men finns ju massa saker som är allt annat än det, som alla löv på träden eller alla goda grönsaker som rödbetorna till exempel. Med rödbetor kan du göra denna färgglada soppa!
För fyra portioner behöver du:
1 kg färska rödbetor
1 liter vatten
3 msk grönsaksfond/ 1 grönsaksbuljongtärning
6 dl filmjölk
200 g fetaost
salt
peppar
Gör såhär:
Koka upp vatten och fond i en kastrull. Skala rödbetorna och dela dem på hälften. Lägg dem i buljongen och låt dem koka på svag värme tills de är mjuka, tar cirka 30 minuter beroende på storlek. När de är mjuka tar du upp dem och skär i mindre bitar. Häll i filmjölk i buljongen, som nu blivit rosa, och rör ihop. Lägg i rödbetsbitarna och smaka av med salt och peppar. Skär fetaosten i tärningar och lägg i soppan vid servering.