Annons:
Veckans middagstips: Hawaiian poké bowl

Veckans middagstips: Hawaiian poké bowl

Ni har väl inte missat poké-trenden? Och nu pratar vi inte om Pokémon, utan den hawaiianska husmansrätten Poké bowl! En superenkel och fräsch rätt som kan varieras massor med olika kryddningar och toppings. Byt ut fisken mot tofu om ni vill göra rätten vegetarisk.

Här kommer veckansmiddagstips: Enkel hawaiian poké bowl! 

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: Tomatsoppa 

För fyra portioner behöver du:

1 dl japansk soja

4 tsk sesamolja

1 tsk rostade sesamfrön

2 krm chiliflakes eller 2 tsk Sirracha-sås

2 st tunt skivade salladslökar

400 g tärnad rå fisk (ex tonfisk eller lax)

4 portioner rundkornigt kokt ris (i stil med sushiris)

 

Exempel på toppings:

Avokado

Mango

Inlagd ingefära

Sojabönor

Färsk koriander

Alger

Morötter

Rostade sesamfrön 

 

Gör såhär:

1.       Rör ihop sojan, sesamoljan, rostade sesamfrön, chiliflakes/Sirracha och salladslöken.

2.       Blanda ner den tärnade råa fisken så att den blir helt marinerad.

3.       Servering: Lägg upp riset i botten på skålarna. Toppa med fisken och de olika tillbehören i separata högar.  

Njut! 

En rikig poké bowl ska serveras i en rejäl skål. Spana in sådana HÄR!

Annons