Annons:
Veckans middagstips: kycklingsallad med couscous och vinägrett

Veckans middagstips: kycklingsallad med couscous och vinägrett

Redo för ett hälsosamt 2017? Denna veckas middagstips är en kycklingsallad med couscous och vinägrett. 

För fyra portioner behöver du:

4 kycklingfiléer
en påse ruccola (ca. 120 gram)
2 stjälkar salladslök
3 tomater
couscous för 4 portioner
1/3 gurka
paprikakrydda
olivolja till stekning och 2 dl till vinegrette
2 dl vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1-2 torkade kryddor (exv. dragon, oregano, basilika)
salt
peppar

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: citronkyckling med oliver


Gör så här:

Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen.
Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i olivolja, salt, peppar, paprikakrydda och eventuella andra kryddor du vill ha. När kycklingen fått en gyllene yta kan du dra ner värmen.
Gör vinägretten genom att blanda ihop 2 dl olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk dijonsenap, 1 tsk torkade örtkryddor salt och peppar. Låt stå i kylen en stund innan servering.
Skölj grönsakerna. Lägg ruccola i en stor skål. Dela tomater och gurka i mindre bitar. Hacka salladslök i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Blanda ihop salladen, kyckling och couscous i en stor skål och ringla över vinegretten. Det går självklart också att servera allting i mindre skålar på bordet, vilket de mindre runt bordet kan uppskatta! 

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: djungelgryta

Annons