Familj

Dillsås lax potatis sparris

Veckans middagstips: lax med sparris och dillsås

Här kommer årets första middagstips i form av lax med dillsås, sparris och potatis. Smaklig måltid!

För fyra portioner behöver du:

4 portionsbitar lax

potatisar till 4 personer

En knippe sparris

2 dl grädde

2 msk fiskfond

1 dl hackad dill

1 citron

salt

peppar

olivolja

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: fish tacos med hemmagjorda tortillabröd

Gör så här:

Dela potatisen i två och koka upp dem i en kastrull med vatten och salt. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfastform med lite olja, salt och peppar. Blanda grädde, fiskfond och hackad dill i en skål och häll det över laxen. Ställ in allting i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Bryt av biten längst ner på sparrisarna och lägg i komposten. Stek sparrisen i olja och salt tills de blir mjuka runt om men med en kärna kvar inuti.

Servera med en skiva citron till.

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: asiatisk nudelsallad med räkor

Powered by Labrador CMS