Familj
Veckans middagstips: laxpasta med citronsås
Denna veckas middagstips är en krämig och god laxpasta med citronsås. Hoppas det ska smaka!
För fyra portioner behöver du:
Cirka 3 portionsbitar lax
3 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1 citron
Tagliatelle för 4 portioner (annan pasta går också bra)
salt
peppar
färsk persilja
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: spagetti carbonara
Gör så här:
Koka upp pastan enligt instruktioner på förpackningen. Blanda ihop matlagningsgrädde, crème fraiche, rivet citronzest, saft från 1 citron och pressad vitlök i en kastrull eller stekpanna. Låt puttra några minuter. Under tiden skär du laxen i tärningar. Hacka cirka 0,5-1 dl persilja. När pstan är klar häller du av nästan allt vatten, men 1 dl sparar du och tillsätter i såsen. Smaka av såsen med salt, peppar och den hackade persiljan. Lägg sedan i laxen. Låt såsen och laxen puttra i några minuter till dess att laxen är klar. Hur lång tid det tar beror på hur stora bitar du skurit. Rör sedan ner pastan i såsen. Toppa med några persiljeblad och servera!
Bon appetit!
LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: krämig kantarellpasta
Vill du veta hur man gör vegetariska biffar med halloumi och morot? Vi har receptet och det är både enkelt, gott och går riktigt fort att göra.