Familj

Lax pasta

Veckans middagstips: laxpasta med citronsås

Denna veckas middagstips är en krämig och god laxpasta med citronsås. Hoppas det ska smaka!

För fyra portioner behöver du:

Cirka 3 portionsbitar lax

3 dl matlagningsgrädde

1 dl crème fraiche

1-2 vitlöksklyftor

1 citron

Tagliatelle för 4 portioner (annan pasta går också bra)

salt

peppar

färsk persilja

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: spagetti carbonara

Gör så här:

Koka upp pastan enligt instruktioner på förpackningen. Blanda ihop matlagningsgrädde, crème fraiche, rivet citronzest, saft från 1 citron och pressad vitlök i en kastrull eller stekpanna. Låt puttra några minuter. Under tiden skär du laxen i tärningar. Hacka cirka 0,5-1 dl persilja. När pstan är klar häller du av nästan allt vatten, men 1 dl sparar du och tillsätter i såsen. Smaka av såsen med salt, peppar och den hackade persiljan. Lägg sedan i laxen. Låt såsen och laxen puttra i några minuter till dess att laxen är klar. Hur lång tid det tar beror på hur stora bitar du skurit. Rör sedan ner pastan i såsen. Toppa med några persiljeblad och servera!

Bon appetit!

LÄS ÄVEN: Veckans middagstips: krämig kantarellpasta

Vill du veta hur man gör vegetariska biffar med halloumi och morot? Vi har receptet och det är både enkelt, gott och går riktigt fort att göra.

Powered by Labrador CMS