Familj
Veckans recept - Kycklingklubbor med potatissallad
Smaskens, kycklingklubbor med potatissallad! Här är veckans recept från Middagsfrids Barnkasse.
Vill du prova på Middagsfrids Barnkasse ska du boka den innan den 14/4 för att få med det här receptet som kommer vecka 17. Boka gör du här »
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ca 1,1 kg kycklingben på en ugnsplåt och ringla över 2 msk neutral olja, 1 msk kinesisk soja, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda om ordentligt, sätt in plåten högt upp i ugnen och stek i ca 30 min.
2. Koka upp 1 liter vatten med 1 tsk salt i en kastrull. Skala och skär 1 kg potatis i 2 cm stora bitar. Koka potatisen i ca 15 min.
3. Grönsallad: Skölj ½ tråg mangold (35 g). Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i tunna slantar. Tärna 1 gul paprika. Halvera ½ ask körsbärstomater (125 g). Lägg alla grönsaker i en skål och ringla över 1 msk olivolja, 1 tsk balsamvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
4. Potatissallad: Blanda 3 dl gräddfil, 2 tsk dijonsenap, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i en stor skål. Skölj och strimla ½ purjolök (vita delen). Häll av vattnet från potatisen och låt den svalna någon minut. Blanda sedan ner potatisen och purjon i skålen med gräddfilsdressing.
5. Servera kycklingen med potatissalladen och grönsalladen.
Matstyling: Katarina Bellman
Detta är en annons från Middagsfrid.se