Familj

Kreativa Karin bok kalas tips pyssel intervju

Vi har intervjuat Kreativa Karin, en av Sveriges kanske mest pyssliga personer?

Karin Andersson, eller Kreativa Karin som hon kanske är mest känd för, har släppt en egen bok. Boken heter ”Kreativa Karins kalas för barn” och är proppfylld av massa roliga tips på pyssel till barnkalaset. Vi har intervjuat henne om henne, om boken och om hur det kommer sig att hon tycker om att pyssla så mycket!

Vi är nyfikna på dig! Vem är Kreativa Karin?

Jag heter Karin Andersson, men är mer känd som Kreativa Karin. Jag är professionell pysslare och DIY-stylist som gör pysselböcker för barn, håller i workshops och frilansar för företag och tidningar. Jag pysslar på heltid och har min hobby som jobb. Jag bor på Hisingen i Göteborg med min man Jörgen och vår dotter Lena som är 6 år. Vi älskar att resa och se nya platser och tycker om att umgås med vänner och familj. Min man gillar att baka, laga mat och fixa i trädgården och jag gillar att inreda, pyssla och anordna fester och kalas!

Du har ju nyligen släppt din första bok Kreativa Karins kalas för barn hos Bonnier Carlsen. Hur kommer det sig att det blev en hel bok om pyssel?

Då pyssel är min stora passion var temat ett självklart val! Jag blev kontaktad av förlaget som gillade min stil och mina idéer och undrade om jag ville göra en serie pysselböcker så det kommer fler böcker med olika inriktningar. Jag har verkligen fått lära mig från grunden hur man gör en bok då jag även står för all formgivning, det har varit ett spännande och mycket utvecklande arbete.

Har du alltid gillat att pyssla?

Jag har alltid älskat att skapa. Att måla, rita, klippa och sy har alltid varit en del av vardagen och jag kommer från en väldigt kreativ familj. Min morfar var reklamtecknare och det var min dröm att följa i hans fotspår när jag var liten. Jag tror han skulle vara stolt över mig nu om han visste att jag jobbar kreativt och med det jag älskar.

Var får du all inspiration ifrån?

Jag får massor av inspiration från inrednings- och modevärlden. Jag älskar färger och grafiska mönster, enkelhet och lekfullhet.

Vad tycker din dotter om att du pysslar så mycket?

Min dotter är ofta med mig i min stora ateljé efter förskolan och har egna lådor och material som hon plockar ram och skapar med. Hon är väldigt fantasifull och följer inga ramar utan gör precis som hon vill, som de flesta barn.

Har du något favoritpyssel?

Jag älskar vissa material, som papper, dekorplast och sprayfärg. Jag gillar när det går snabbt och det blir en marknad förändring på ett enkelt sätt.

Din bok heter ju ”Kreativa Karins Kalas för barn”. Vad är dina absolut bästa kalastips?

Jag har massor av bra kalastips såklart! Jag tycker att kalaspyssel skall vara enkelt och inte så tidskrävande. Låt barnen börja kalaset med att pyssla sin egna partyhatt eller dekorera en krona. Lägg upp en big pack-kartong med glass på ett fat och släng över lite strössel och marshmallows så har du godaste och billigast kalastårtan klar på ett par minuter!

Många fler roliga pyssel hittar i boken, lycka till!

Är du intresserad av att köpa Kreativa Karins fina bok finns den på Bokus och kostar 102 kronor! Du kan köpa den här.

Vill du se ett av Karins pysseltips kan du klicka dig vidare här!

Powered by Labrador CMS