Familj

Ditte Svanfeldt intervju artikel blogg

Vi välkomnar Ditte Svanfeldt som ny bloggare hos oss!

Ditte Svanfeldt är modell och konstnär, men också mamma till två döttrar, varav en har en svår cp-skada vilket har påverkat livet på många sätt. Om det och mycket annat skriver hon om i sin blogg.

Kort om Ditte

Ålder: 26 år

Bor: i Knivsta, men kommer från Uppsala

Familj: förutom Ditte själv består familjen av David 32 år, Jouline 9 år, Della 4 år, en bebis i himlen, Truls 7 månader och 10 assistenter.

Sysselsättning: Modell och konstnär och har bloggat ända sedan Della föddes, men på riktigt det senaste året

Beskriv dig själv med tre ord: Envis, empatisk och mysmagnet

Hur träffades du och David?

När jag var 19 flyttade jag till Paris för att jobba som modell, och när jag ett år senare flyttade hem träffade jag David. Allting gick väldigt fort. Han hade sedan tidigare dottern Jouline, som då var tre år, och man kan väl säga att vi blev förälskade alla tre. Sex månader senare blev jag och David gravida med vårt gemensamma barn och Joulines lillasyster.

Hur skiljer sig er familj från andra och vad har ni för likheter?

Det som skiljer oss från andra familjer är kanske att vi har extra familjemedlemmar 39 timmar om dygnet i och med att Della har dubbelassistans. Vi är en väldigt sammansvetsad familj, med otroligt mycket empati och styrka, vilket nog många familjer är men man förändras och får en extra tankeställare när man lever så som vi gör.

Hur har det förändrat er menar du?

Jag tror att den känslomässiga bergodalbana som det faktiskt innebär med att ha en svårt sjuk dotter har gjort oss alla till bättre människor på många sätt, vi är mer närvarande, vi är modigare, visar massor med kärlek och känslor, pussas och kramas så ofta det går, vi har liksom blivit mer ödmjuka till livet... Och vi försöker verkligen att vårda de relationer vi har, men även det har jag lärt mig att våga sätta ner foten och säga hejdå till människor som får dig att må dåligt! Jag har hellre mindre med väldigt bra vänner än många som är falska.

Hur brukar ni spendera er tid tillsammans?

Det spelar egentligen inte så stor roll vad vi gör så länge vi är tillsammans, det kanske låter klyschigt men det är sant. Vi älskar att skrota runt hemma i myskläder och raggsockor, kolla på film och måla/pyssla, men tycker också om att gå ut och äta på restaurang, åka på spa och shoppa.

Du målar dina egna tavlor, som man kan hitta på ditteart.se. Vad är det som inspirerar dig i ditt målande? Och har du alltid gillat att måla?

Vad som inspirerar mig i mitt målande... Livet. Kort och gott... Målar bara när jag är inne i rätt flow, har alltid älskat att måla. Krigsgudinnorna jag målar blev till en vinterkväll när jag satt och hade litet personalmöte med två av Dellas assistenter, vi drack té och jag målade samtidigt. Det blev starka ”tjejer" med tillhörande text som kan förmedla en känsla, just dem var det Della och hennes styrka som inspirerade mig till att måla. Den allra första som jag gjorde just där och då den kvällen heter Njorun och är min favorit. Jag har även gått designutbildning i 3 år på gymnasiet.

Fem snabba

Kött eller vegetariskt: inget, väljer fisk och skaldjur, haha!

Sommar eller Vinter

Morgon eller Kväll

Skidsemester eller solsemester

Katt eller Hund

Att Ditte valde hund framför katt förvånar oss inte med tanke på hur söt familjens lilla yorkshireterrier Truls är...

Sist men inte minst, vad tycker du är absolut bäst med att vara mamma?

Det bästa med att vara mamma, hmm... Det finns för mycket som är underbart med att vara mamma. Men jag skulle nog säga Kärleken. Den obeskrivliga kärleken som man har till sina barn, den går inte att beskriva. Det är sån där kärlek som man inte trodde fanns förens dom fanns där, den måste upplevas! Att få finnas där vid deras sida varje dag och se vilka underbara, starka och trygga individer de växer till och blir. Det är verkligen ett privilegium. <3

Vill du läsa mer om Ditte och hennes liv kan du klicka dig in på bloggen här blogg.alltforforaldrar.se/dittesvanfeldt och för att komma till Dittes instagram klickar du här!

Välkommen till Allt för föräldrar Ditte!

Powered by Labrador CMS