Familj
Vilda cannelloni
Pasta är något som ofta går hem och som ingår i många familjers veckomatsedel. Middagsfrids Barnkasse är inget undantag, kanske blir veckans recept en ny favorit?
1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsform med 1 tsk smör.
2. Smält 1 msk smör i en stekpanna, pressa i 2 vitlöksklyftor och tillsätt 2 msk tomatpuré och 500 g hjortfärs. Fräs på medelhög värme i 5 min. Tillsätt ½ dl vispgrädde i pannan och krydda färsen med 1 msk
oregano, 1 tsk timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt grädden koka in i färsen.
3. Ta fram 1 tråg lasagneplattor (250 g). Fördela köttfärsen i mitten av varje lasagneplatta. Rulla ihop plattorna och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Fördela 1 burk pizzasås över pastarullarna och toppa
med ½ påse riven ost (75 g). Gratinera pastarullarna i mitten av ugnen i ca 25 min.
4. Sallad: Grovhacka 1 romansallad. Halvera 1 ask mixtomater (300 g). Lägg salladen och tomaterna i en skål och ringla över 2 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
5. Servera de gratinerade pastarullarna med salladen.
Matfoto: Lena Larsson
(Middagsfrid.se)