Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Känner

Skrivet av Nina m Oskar 011120 & Emil 040404
igen oss i din beskrivning. Vår förste son hade kolik, men han skrek dygnet runt och sov max fem timmar om dagen. Dessa timmar var inte ens sammanhängande. Vi blev som zombies som försökte göra allt för att han skulle må bra. Men absolut inget hjälpte! Vi testade minifom, fänkål, aniste, massage... ALLT! Han blev tyst när vi badade honom eller om vi satte på musik. Men det var bara en kort stund och mest för att vi distraherade honom. Med bärselen gick det också ganska bra. Men han hade verkligen ont i magen och det syntes i hans ögon för han såg alltid så ledsen ut. Nu med andra barnet som är hellugn och harmonisk så märker man skillnad mellan ett kolikbarn som verkligen lider och ett harmoniskt barn utan kolik. Vår andra pojke är liksom pigg i ögonen. Första pojken med kolik skrek timmar i sträck tills han blev hes. Från kl. 19-04 varje dag. Det var knäckande för alla. Han kräktes mycket också och spände sig och åla sig i famnen. Han blev som en banan fast åt fel håll liksom.

Koliken försvann efter exakt 3 månader. Då blev han som en helt ny bebis. Glad och vi fick kontakt med honom. Det är som att få en ny bebis i familjen.

Vi fick veta av vår BVC-tant (som vi har nu) att det finns nåt som heter "pip-och knip"-medicin. Det är som en "sövande medicin" för barnen. Det låter hemskt och de brukar bara ge det till barn som har extrem kolik. Den skrivs bara ut av läkare eftersom det är lite som en drog. Hon sa att många föräldrar vill inte ge sina barn medicinen, men de föräldrar som har barn med extrem kolik blir som helt nya människor när deras barn får medicinen.

Jag hoppas att ditt barn mår bättre snart och att ni får veta om det är kolik eller mjölkallergi. Lycka till!

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv