Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Älvdalsk köttsoppa

Skrivet av Ylva
Den här köttsoppan är vår favorit hemma. Viltskaven byter du bara ut mot grytbitar och så bryner du köttet först, kokar det sen i buljongen tills köttet är mört, sen lägger du i alla grönsaker och låter det koka som i receptet.

Souvatn –köttsoppa från Älvdalen

½ rotselleri
½ kålrot
4 morötter
1 purjolök
1 palsternacka
1 paket vilt eller renskav
1 msk margarin
2 köttbuljongtärningar
1 ½ liter vatten
Salt
Kryddpeppar


Skär rotfrukterna i sockerbitstora tärningar. Koka upp vatten, buljong och rotfrukter och låt det koka 15 minuter. Lägg i purjolöken, skuren i strimlor och lägg i soppan.
Fräs köttet i margarinet och blanda i soppan. Krydda med salt och kryddpeppar efter tycke och smak.
Servera med ett gott bröd.

« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv