Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Maizenapudding -receptet

Skrivet av Nasr
Maizenapudding med saftsås

Detta behöver du:till 4 port.

8dl mjölk
5msk maizenamjöl
2msk strösocker
1 ägg
½ citron

Saftsås:
1½dl svartvinbärssaft
2½dl vatten
4msk potatismjöl

Så här gör du:

Blanda mjölk, maizenamjöl och socker i en kastrull. Låt koka upp under ständig omrörning
och tag sedan kastrullen från värmen.
Vispa upp ägget och häll det i kastrullen. Låt krämen svalna 10-15 min.
Skölj citronen väl och riv sedan av det yttersta gula på skalet. Blanda ner citronskalet i
krämen, rör om väl och häll upp krämen i en stor skål eller portionskålar. Låt krämen bli väl
kyld.
Häll saft, vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp under ständig omrörning. Låt
såsen svalna något före servering.
Puddingen serveras kall med varm eller avsvalnad saftsås.
Svartvinbäsrsaften kan bytas mot körsbärs- eller jordgubbssaft. Du kan servera kylda och
skivade lättsockrade jordgubbar istället för saftsås.


« Tillbaka till trådstarten

Artiklar från Familjeliv