Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

*Drar upp ärmarna*

Skrivet av Tilia
Jag börjar med hoberna som de heter på svenska (på eng. hobbitt). Dessa varelser bor i ett område som kallas Shire. De är mindre än andra folk och har håriga fötter, så de behöver inte skor. De är vanligtvis hemkära och gillar att bo ombonat. En äventyrlig hob heter Bilbo Baggins (Bagger på sv.) och i en bok som utspelar sig före Sagan om ringen var han på äventyr med ett grupp dvärgar och slogs mot en drake.

På den resan fann han en märklig ring som gjorde honom osynlig. Han återvände till Shire och Sagan om ringen börjar med förberedelserna inför hans födelsedag många år senare. Hans närmaste släkting är Frodo som är hans brorson och arvinge. Deras trädgårdsmästare heter Sam Gamgi och är en viktig person i Sagan om ringen.

Mycket av historien bakom förklaras i filmen och jag lämnar nu stafettpinnen vidare till bani, Christopher, Elanor, Galadriel och Aragorn.

Ämnen: Gondor, alverna, trollkarlarna och Sauron (valar, maia), dvärgarna, orcherna, Rohan (fast de blir aktuella först i andra filmen)

« Tillbaka till trådstarten