Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Tips om hur man lättast blir gravid...

Skrivet av Linda 12/30-32
Här hittade jag lite information om hur man lättast blir gravid, kanske någon har hjälp utav detta.

***Ha sex ungefär 2-3 gånger i veckan om du inte håller koll på när ägglossningen är.

***Den största möjligheten att bli gravid är 12-16 dagar före menstruationen.

***Alkoholen försämrar fruktsamheten. En dansk studie har visat att kvinnor som drack mellan en och fem alkoholdrinkar i veckan hade 39 procents lägre chans att bli gravida jämfört med kvinnor som inte drack alkohol.

***Kvinnorna som röker har svårare att bli gravid även om hon inte röker så ofta. Cigarettröken påverkar äggen negativt.

***Magra och överviktiga kvinnor har svårare att få ägglossning och bli gravida. Några få kilon åt rätt håll kan öka chansen mångdubbelt att få igång ägglossningen.

***Drick inte för mycket kaffe! 1-2 koppar om dagen är lagom och mer kan ha negativ inverkan. Tänk på att koffein finns i cocacola.

***Är kvinnan deprimerad eller inriktar tankarna för mycket på bebbetillverkningen kan hon få det svårare att bli gravid. En orsak till att detta inverkar är att det då ökar produktionen av hormonet prolaktin som kan störa menscykeln. Även pressen att försöka bli gravid kan leda till depression.

***Missionärsställningen är bäst! Då kommer spermierna nära livmoderhalsen som möjligt.

***Ligg kvar i sängen 15-30 minuter efter sex. Genom att ligga kvar i sängen ca en kvart efter samlaget kan kvinnan hindra att spermierna ska åka ut igen.

***Lägg några kuddar under baken så får de små simmarna ytterligare hjälp ut i äggstockarna.

***Få orgasm samtidigt så får spermierna lite skjuts åt rätt håll. När kvinnan får orgasm dras modermunnen ihop sig, när mannen och kvinnan får orgasm samtidigt kan därför spermierna få hjälp och skjuts att ta sig in i livmodern och vidare ut i äggledarna vilket underlättar deras färd mot ägget.

***Kolla upp med gyn så att ni inte har någon infektion som gör det svårare att bli gravid

***Bisolvon är ett slemlösande läkemedel som kan köpas receptfritt på apoteket. Både mannen och kvinnan bör genomgå behandlingen så att bådas sekret tunnas ut. Ta ungefär 10-15 ml om dagen från mens och ett par veckor fram gör att livmodersekretet tunnas ut. Detta kommer att göra så att spermierna lättare kan ta sig fram. Barnlöshet beror ofta på att sekretet hos kvinnan är för tjockt.

Om det är 28 dagar mellan varje blödning och ägglossningen är "normal", är sannolikheten för att bli gravid på de olika dagarna ungefär så här:
1-6:e dagen: 0 procent
7:e dagen: 0.2 procent
8:e dagen: 0.7 procent
9:e dagen: 2.5 procent
10:e dagen: 5,5 procent
11:e dagen 10.4 procent
12:e dagen 14.6 procent
13:e dagen 16.9 procent
14:e dagen 17.3 procent
15:e dagen 14.1 procent
16:e dagen 9.2 procent
17:e dagen 4.9 procent
18:e dagen 1.9 procent
19:e dagen 0.6 procent
20:e dagen 0.1 procent
21-28:e dagen: 0 procent

Lycka till alla!!
Svar på tråden: Tips om hur man lättast blir gravid...

Undrar jag...

Skrivet av  raqven
Om man ska tänka på allt det här så kommer det aldrig bli nån bebbe...och hur de andra tre kom till, det förstår jag inte alls! Men det är alltid kul med tips så mera, mera :-)Det jag kan lägga till är att mannen ska inte ta heta bad/duschar eller basta för det försämrar simmarna. Så fram med kallduschen nu!!!
 

Artiklar från Familjeliv