Sök på innehåll hos Allt för föraldrar
Hjälp.Recept på kladdkaka/keramikkaka önskas!
Skrivet av Pia & Elinor 12/5 + Robert 96

Fransk kladdig chokladkaka (Rosendals)

Skrivet av Anna M & Max 25/4
Den här är supergod! Akta dig för att smaka på smeten. Det är svårt att sluta äta då ;-). Jag brukar göra dubbelt recept och grädda i en oval ungsfast form. Har hittills uteslutit vallmofrön, för jag tycker det är godast med ren chokladsmak!

Lycka till!

100 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
(¾ dl blå vallmofrön)
1 ½ dl vetemjöl
En nypa salt
(Blå vallmofrön till formen
alt. Ströbröd till formen)

Smält smöret i en stor kastrull.
Alla ingredienser blandas i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord och vallmofrö- alt. ströbrödbeströdd form (ca 23 cm i diameter).
Bred smeten ända ut i kanterna. Använd en bredbladig kniv. Annars kan kakan bli ojämn.
Grädda i 175 º C i cirka 30 minuter.
Pudra kakan med florsocker före servering.
Servera med vispad grädde.
Svar på tråden: Fransk kladdig chokladkaka (Rosendals)

Har gjort med vallmofrön

Skrivet av  Ullis & Edvin 6/4
o det var faktiskt riktigt gott! Lycka till med baket!
 

Ja, det ser ju vackert ut om inte annat

Skrivet av  Anna M & Max 25/4
Ska testa någon gång om du säger att det är mums ;-)