Hjälp.Recept på kladdkaka/keramikkaka önskas! | |
Skrivet av | Pia & Elinor 12/5 + Robert 96 |
---|---|
Fransk kladdig chokladkaka (Rosendals) |
|
Skrivet av | Anna M & Max 25/4 |
Den här är supergod! Akta dig för att smaka på smeten. Det är svårt att sluta äta då ;-). Jag brukar göra dubbelt recept och grädda i en oval ungsfast form. Har hittills uteslutit vallmofrön, för jag tycker det är godast med ren chokladsmak! Lycka till! 100 g smör 3 dl strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 5 msk kakao (¾ dl blå vallmofrön) 1 ½ dl vetemjöl En nypa salt (Blå vallmofrön till formen alt. Ströbröd till formen) Smält smöret i en stor kastrull. Alla ingredienser blandas i det smälta smöret. Häll smeten i en smord och vallmofrö- alt. ströbrödbeströdd form (ca 23 cm i diameter). Bred smeten ända ut i kanterna. Använd en bredbladig kniv. Annars kan kakan bli ojämn. Grädda i 175 º C i cirka 30 minuter. Pudra kakan med florsocker före servering. Servera med vispad grädde. |
|
Svar på tråden: Fransk kladdig chokladkaka (Rosendals) | |
|
|
Har gjort med vallmofrön |
|
Skrivet av Ullis & Edvin 6/4 | |
o det var faktiskt riktigt gott! Lycka till med baket! |
|
Ja, det ser ju vackert ut om inte annat |
|
Skrivet av Anna M & Max 25/4 | |
Ska testa någon gång om du säger att det är mums ;-) | |