Gravat kött, recept önskas |
|
Skrivet av | Ingela L |
Hej! Jag såg en gång recept på gravat kött (älg tror jag). Tyvärr försvann receptet. Finns det någon som kan dela med sig av recept på gravat kött? Mvh /Ingela |
|
Svar på tråden: Gravat kött, recept önskas | |
|
|
Gravad oxfilé! |
|
Skrivet av Ia med Lovisa 23/10 | |
Det kanske kan vara nåt? Kopierar mitt gamla inlägg härifrån. :-) Till sex personer: ½ kg oxfilé Blanda detta och badda in hälften av blandningen på köttet: 1½ msk grovt salt (flingor går bra) 2 msk strösocker 1 tsk krossade pepparkorn (t ex vit- och svartpeppar) Blanda sedan nedanstående och badda in det: 1 msk finklippt persilja 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad dragon 1 tsk torkad mejram 1 smulat lagerblad 2 ½ pressad vitlöksklyfta (fånig mängdangivelse, men så står det) Badda till sist in resten av socker-saltblandningen och lägg köttbiten i en plastpåse i kylskåpet i två dygn. Vänd påsen då och då. Efter två dygn tas köttet ur påsen och läggs tillsammans med kryddor och spad i en lagom stor skål. Köttet skäres i lövtunna skivor när det ska serveras. (Ett tips är att lägga det i frysen lite innan så blir det lättare att skära snygga skivor!) En god sås att ha till: 3 msk osötad senap ½ msk socker ½ tsk salt Rörs ihop tills det slutar knastra. 1 äggula rörs då i. 1-1½ dl neutral olja tillsätts droppvis. (Vill man ha såsen tunnare kan man spä med lite vatten och ev lite citron.) Smaksätt såsen med 1-2 tsk riven pepparrot finskuren gräslök eller mycket finskuren purjolök finhackad persilja Detta blir supersmaskigt! |
|
Härligt!! |
|
Skrivet av Ingela L | |
Det låter kanongott! Tackar!! Mvh /ingela |
|