Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar
lammstek
Skrivet av Anna E, Viktor (010823) och Emma (030502)
Lamm?
Skrivet av Anneli

Lammstek i lergryta..

Skrivet av Ivan
.. går också jättebra.

En urbenad lammstek, bind upp den med steksnöre.
Bryn steken runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Klyfta en gul lök och skär en morot och en bit rotselleri grovt. Lägg i botten på lergrytan.
Lägg även i några hackade vitlöksklyftor, två lagerblad, 10 pepparkorn, timjan.
Lägg i steken.
Fyll på med rödvin + buljong i valfri blandning.
Sätt i termometer.
Stek tills du fått önskad innertemp (se i en kokbok, det beror på om du vill ha rött, rosa eller genomstekt).
Stek till önskad temperatur minus tre grader. Ta upp steken ur grytan och täck med folie så ökar den tre grader till. Vänta minst 15 min innan du skär steken.

Under tiden steken svalnar silar du av stekspadet och gör en underbar sås. Red bara med maizena eller vetemjöl samt krydda. Tillsätt en skvätt madeira till såsen om du har någon hemma.

Serveras med ex.vis ugnsstekt potatis, rotfrukter, bönor, ärter.
Svar
Inga svar finns
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

Vårt instagram-flöde

annons