Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Åtta på middag (panik)

Skrivet av Nora
En man som jobbar myyycket och två ungar under 2,5 år. Vad ska jag bjuda på? Båda förrätt och efterätt måste kunna göras helt klara ett dygn innan, varmrätten måste kunna förberedas så mycket som möjligt. Har jag tagit mig vatten över huvudet???
Svar på tråden: Åtta på middag (panik)

Västerbottenslax

Skrivet av  Emma
Allt går att förbereda innan och sedan bara sättas i ugnen. Och det bästa av allt är att det är supergott. Om jag kan få din mailadress så kan jag maila receptet.
 

Vill också ha

Skrivet av  Anki
Hej! Skulle också vilja ha det receptet. Kan du inte lägga ut det här? Låter gott tycker jag.
 

Jag med vill ha receptet här!

Skrivet av  Jessika
 

Här kommer tips

Skrivet av  @nn@
efterrätt: frusen cheesecake (görs med fördel kvällen innan)
3dl vispgrädde
3 ägg (separeras)
3dl socker
250g philadelphiaost
2tsk vaniljsocker

I en bunke vispar du grädde+vaniljsocker till konsistens som "tårtgrädde"
I en annan vispar du äggvitorna till en blank vit marängsmet
I en tredje rör du ihop socker, äggulor och ost till en smidig smet.
Sen RÖRS allting tillsammans i en bunke, väl blandat men EJ VISPAT.
Smula digestivekex i botten på en spännform, häll i smeten och smula över också. In i frysen!

Varmrätt: Västerbotten- och Dijonkyckling (ca 4p)
Lägg tinade kycklingfiléer i en ugnsfast form
Rör ihop
34%-ig Creme Fraiche(stor burk)
Färsk hackad persilja (1 kruka)
Dijonsenap (ca 2-3 msk)
Rökt skinka (hackad, ca 250g)
Lagrad riven ost(1-2 påsar Västerbotten t ex)
lite svartpeppar
Rör ihop alla ingredienserna och smaka av hur du tycker att det känns, man kan ju blanda olika proportioner, det bestämmer man bäst själv men måtten är på ett ungefär. Sen brer du röran över kycklingfileérna och in i ugnen tills det får fin färg, ca 30min kan jag tro.
Servera med ris till (eller ugnsstekt potatis)
 

Recept på Västerbottenslax

Skrivet av  Emma
Testa detta. Du kommer inte att bli besviken.
Västerbottnisk laxlåda

700g färsk lax (hel filé)
Västerbottensost
Salt och peppar

Skär laxen i tunna skivor på snedden för att få så stora skivor som möjligt. Salta försiktigt (osten är ganska salt) och peppra. Fördela osten, riven eller skivad, över laxen. Rulla rullar av skivorna och ställ i mitten av en gratängform. Beräkna 4-5 rullar/person.

Sås
2 msk smör
2 msk mjöl
1 fiskbuljongtärning
1 dl vatten
1 dl vitt vin
3 dl grädde

Potatismos
1 kg mandelpotatis
2 äggulor
mjölk
ev. grädde eller smör
Salt och vitpeppar

Garnering
1-2 msk rom
fint hackad rödlök
dillvippor
limeklyftor

Spritsa moset runt kanten på formen så att det ramar in laxrullarna. Häll såsen över laxen. Observera att både moset och såsen ska vara varmt när man lägger det i formen för då börjar laxen tillagas på en gång. Gratinera i 225o ca 30 minuter tills moset fått fin färg och laxen är klar. Garnera därefter med rom och rödlök, dill samt limeklyftorna.
Servera med sallad och ett gott vin.



 

Tina gjorde

Skrivet av  Ninis
en massa lätta efterrätter för några gånger sen.
Gå in på SVTs hemsida och sök.
Nästan alla gick att göra i förväg !!
Lycka till !
 

Artiklar från Familjeliv