Annons:
  Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Bonnsås - löksås till pannstekt sill

Skrivet av Annette m Malte & Greta
Hur gör ni? En bechamel med lök eller hur?
Svar
...eller gör ni som till stekfläsk?
minns inte riktigt hur det var...
Skrivet av    Annette m Malte & Greta
Mja,
jag mjuksteker lök lääänge tills den får färg och sen strör jag över mjöl och späder med gräddmjölk och så har jag i en skvätt soja för smak och färg. I min värld är löksås ljusbrun. :)
Skrivet av    ME med J&R
ja fast..
jag kör i en smulad buljongtärning också :)
Skrivet av    Ballerina
Fond!
Fond ska det vara i, det stämmer! :) Länge sen jag gjorde det.
Skrivet av    ME med J&R
Ja, till stekfläsk är min det med :=)
men till sillen? Minns att den var ljusare...f*siken...det kanske inte ens var lök i den :=)kan inte fråga moderskapet...
Skrivet av    Annette m Malte & Greta
Jojo,
sill med löksås. Där har du nog rätt att det ska vara en gräddbechamel med lök. Fast jag mjuksteker nog ändå löken ganska länge, men ingen soja i till sillen.
Skrivet av    ME med J&R
Trodde det...
såg att maken hade sill i tunna på jobbet...han får ta hem det ikväll...gott gott gott
Skrivet av    Annette m Malte & Greta
Annons:
Annons:
Annons:

Faktabank

Artiklar och nyttig information

annons