Sök på innehåll hos Allt för föraldrar

Mens el gravid?

Skrivet av My
Har ni några tips på vad som gör det rimligt att tro att man är gravid (tidig stadium)? Vilka tecken ska man tolka positivt?
Svar på tråden: Mens el gravid?

Utebliven mens

är väl det säkraste tecknet, och inte ens det är särksilt säkert, ibland jävlas den ju bara. Ömma bröst brukar vara ett tecken, men ack, mina bröst ömmar vid ÄL och vid mens och ibland annars också. Nidationsblödning kan vara ett annat tecken, men samma sak där, man vet aldrig vad kroppen spelar en för spratt. Jag tror att om det är så tidigt att IM inte har inträffat så finns det inga tecken. Trötthet, molvärk, illamående, allt kan vara pga begynnande mens, graviditet eller nåt helt annat ju. Vi får nog hålla ut och ta det där testet om mensen inte kommer. Men visst letar man alla sorts tecken - jag med, trots att jag är säker på att mensen är på intågande. Men hoppet är det sista som lämnar.
Skrivet av    Snurriga kotten

ha ha

ja man börjar väl bli lite testberoende och sympomsökande. Skillanden ifrån andra månader är att jag tycker att jag haft molnande värk till och från sen ägglossningen samt att jag har lite \"flytningsrester\" när jag varit på toa. Hoppas att det har tagit sig den här gången.
Skrivet av    My

Hur länge sen ÄL?

Den första veckan efter befruktningen är det väl i princip omöjligt att känna nåt vad jag har förstått.
Skrivet av    Snurriga kotten

positiv ägglossning

hade jag 4/10 tis(enligt ägglossningstesten) förra veckan.
Skrivet av    My

Då är det nog bara att vänta en vecka till

Själv hade jag ÄL nån gång mellan 30 sep och 5 okt. Med andra ord kan mensen komma eller inte komma när som helst nu.
Skrivet av    Snurriga kotten

Artiklar från Familjeliv