Annars
Utlandsföräldrar
  1. malin2
    #1

    Annars

    så ska jag göra pepparkaksdeg.
    Ska sedan göras tilll 35 golfbollsstora bollar.
    Att bakas ut på julmarknaden.
  2. 1
    Annars så ska jag göra pepparkaksdeg.
    Ska sedan göras tilll 35 golfbollsstora bollar.
    Att bakas ut på julmarknaden.
  3. Medlem sedan
    May 2000
    #2

    Blir ju alldeles trött

    Kan du inte gå till IKEA, bara en gång...?
    ;-)
    Har alltid fått för mig att det är \"svårt\" att göra pepparkaksdeg, är det det?
  4. 2
    Blir ju alldeles trött Kan du inte gå till IKEA, bara en gång...?
    ;-)
    Har alltid fått för mig att det är \"svårt\" att göra pepparkaksdeg, är det det?
  5. malin2
    #3

    Pepparkaksdeg är

    BUSENKELT.
    Elvisp och vips så är det klart.
  6. 3
    Pepparkaksdeg är BUSENKELT.
    Elvisp och vips så är det klart.
  7. Medlem sedan
    May 2003
    #4

    Ja faktiskt

    jag brukar ocksa gora egen, mammas recept. Mums. Men i ar far mamma baka at mig, pa plats. YES!
  8. 4
    Ja faktiskt jag brukar ocksa gora egen, mammas recept. Mums. Men i ar far mamma baka at mig, pa plats. YES!
  9. malin2
    #5

    Vår kokbok

    problemet är att det blir såååååååååå mycket deg. vi äter inte 450 pepparkakor.
    Så jag gör dessa två degar och så blir det precis lagom över till mina barn.
  10. 5
    Vår kokbok problemet är att det blir såååååååååå mycket deg. vi äter inte 450 pepparkakor.
    Så jag gör dessa två degar och så blir det precis lagom över till mina barn.
  11. Medlem sedan
    May 2003
    #6

    Ja

    jag brukar fa slanga pa slutet nar jag inte orkar kavla mer..
  12. 6
    Ja jag brukar fa slanga pa slutet nar jag inte orkar kavla mer..
  13. Medlem sedan
    May 2000
    #7

    Blir inte det

    Blir det inte litet väl hårdsmält... man måste väl liksom ha ingredienser och sådant...eller?
    ;-)
    Har ingen elvisp. Bara en mixerstav. Hatar mitt kök, men snart får jag flytta härifrån!
  14. 7
    Blir inte det Blir det inte litet väl hårdsmält... man måste väl liksom ha ingredienser och sådant...eller?
    ;-)
    Har ingen elvisp. Bara en mixerstav. Hatar mitt kök, men snart får jag flytta härifrån!
  15. malin2
    #8

    Koka soppa på en spik...

    mixerstav borde nog gå eller??
    Nä nu är middagen klar. SKÅL!
  16. 8
    Koka soppa på en spik... mixerstav borde nog gå eller??
    Nä nu är middagen klar. SKÅL!
  17. Medlem sedan
    Mar 2004
    #9

    Det är faktiskt bra mycket enklare

    än det mesta i matväg som jag sett dig skriva om att ni äter hemma hos er ;)
  18. 9
    Det är faktiskt bra mycket enklare än det mesta i matväg som jag sett dig skriva om att ni äter hemma hos er ;)
  19. malin2
    #10

    Äter

    du den inte??
    mmmmmmmmmmmmm gottogottgott.
    Förra året så hade jag tagit undan till oss. Sedan fick jag med mig hem 10 golfbollsstora degar från julmarkanden... det som blev över.
    Mannen bakar alltid med barnen. Något han inte kan strula till så är det pepparkakor.
  20. 10
    Äter du den inte??
    mmmmmmmmmmmmm gottogottgott.
    Förra året så hade jag tagit undan till oss. Sedan fick jag med mig hem 10 golfbollsstora degar från julmarkanden... det som blev över.
    Mannen bakar alltid med barnen. Något han inte kan strula till så är det pepparkakor.
  21. malin2
    #11

    ja

    jag blev lika paff jag ;-)
    Här läser man om hur enkelt ossobucco är att göra tex... phu!
  22. 11
    ja jag blev lika paff jag ;-)
    Här läser man om hur enkelt ossobucco är att göra tex... phu!
  23. Medlem sedan
    May 2000
    #12

    Men det beror ju på

    Det är ju inga problem att göra saker som det går att få tag på ingredienser till! Är så pissdålig på att baka om det inte är bröd. Och vaniljhorn, fast de blir ganska fula!
  24. 12
    Men det beror ju på Det är ju inga problem att göra saker som det går att få tag på ingredienser till! Är så pissdålig på att baka om det inte är bröd. Och vaniljhorn, fast de blir ganska fula!
  25. Medlem sedan
    Mar 2004
    #13

    *asg*

    kaffe på tangentbordet, det var ett tag sedan sist!
  26. 13
    *asg* kaffe på tangentbordet, det var ett tag sedan sist!
  27. Anonym
    #14

    Jag använder mixerstav

    istället för elvisp när jag bakar. Det funkar men jag tror inte det blir precis lika bra som med en elvisp.
  28. 14
    Jag använder mixerstav istället för elvisp när jag bakar. Det funkar men jag tror inte det blir precis lika bra som med en elvisp.
  29. Medlem sedan
    May 2000
    #15

    Lättroad...

    Akta nya, fina datorn!\'Fick förresten bannor av maken, för att jag åt och surfade samtidigt. Han tyckte att jag inte skulle kladda på datorn första dan... hallå! Det är ett redskap!
  30. 15
    Lättroad... Akta nya, fina datorn!\'Fick förresten bannor av maken, för att jag åt och surfade samtidigt. Han tyckte att jag inte skulle kladda på datorn första dan... hallå! Det är ett redskap!
  31. Anna i Seattle, bf 4/12
    #16

    Recept tack!

    Jag gjorde egen deg ett år och den blev inte alls bra. Men jag försöker gärna igen om jag får ett bra recept!

    tack, tack
  32. 16
    Recept tack! Jag gjorde egen deg ett år och den blev inte alls bra. Men jag försöker gärna igen om jag får ett bra recept!

    tack, tack
  33. Medlem sedan
    Mar 2004
    #17

    Rosendals kryddiga pepparkakor

    4 1/2 dl ljus sirap
    300g rumsvarmt smör
    4 1/2 dl socker
    1 ägg
    4tsk nymalda mejlikor
    6tsk nymald kanel
    4tsk nymalen ingefära
    4tsk nystött kardemumma
    13-15 dl vetemjöl

    *koka upp sirapen under omrörning. Låt svalna något
    *Rör ner sockret, ägget, kryddorna och smöret
    *Tillsätt mjölet (spara lite till utbaket)
    *Rör så att allt blandas
    *Låt vila svalt men inte kallt till nästa dag
    *Kavla ut tunt och ta ut figurer. Grädda på smord plåt eller bakpapper i 180-200grader, ca 8 minuter.
  34. 17
    Rosendals kryddiga pepparkakor 4 1/2 dl ljus sirap
    300g rumsvarmt smör
    4 1/2 dl socker
    1 ägg
    4tsk nymalda mejlikor
    6tsk nymald kanel
    4tsk nymalen ingefära
    4tsk nystött kardemumma
    13-15 dl vetemjöl

    *koka upp sirapen under omrörning. Låt svalna något
    *Rör ner sockret, ägget, kryddorna och smöret
    *Tillsätt mjölet (spara lite till utbaket)
    *Rör så att allt blandas
    *Låt vila svalt men inte kallt till nästa dag
    *Kavla ut tunt och ta ut figurer. Grädda på smord plåt eller bakpapper i 180-200grader, ca 8 minuter.

Liknande trådar

  1. ANNARS SÅ!!!!
    By Nissa in forum _02/03 Vinterbarn
    Svar: 2
    Senaste inlägg: 2007-09-06, 10:06
  2. Annars då....
    By L+J stolta mamman in forum Ordet är fritt
    Svar: 11
    Senaste inlägg: 2007-07-24, 22:09
  3. Hur har ni det annars?
    By Empa in forum _0707 Julibarn
    Svar: 4
    Senaste inlägg: 2007-06-19, 16:56
  4. Hur är det här annars då?
    By LaMa in forum Utlandsföräldrar
    Svar: 12
    Senaste inlägg: 2007-05-01, 09:25
  5. Annars då?
    By Daddy Cool in forum Pappasnack
    Svar: 3
    Senaste inlägg: 2006-04-29, 10:12
Kära besökare.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.

Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.

Vänligen Allt för föräldrar