Detta gjorde jag när vi hade fest med buffé o receptet är för 30pers., men går lätt att räkna om till mindre.
Rosmarinmarinerad fläskfilé
Saftig fläskfilé med fin sälta och smak av rosmarin, citron och vitlök. Om man steker fläskfilén till 65 grader är den lätt rosa och mycket saftig. Vill man ha den mer stekt kan den få gå upp till 70 grader, men inte högre för då blir den lätt torr.
Det här behövs till 30 pers.
3 kg fläskfilé
6 msk smör
Marinad 1
2 l vatten
150 gr salt (1 ½ dl fint eller grovt)
10 rejäla kvistar rosmarin eller 3 msk torkade
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald vitpeppar
Marinad 2
Strimlat skal av 3 citroner
4 dl olivolja
4 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 msk torkad
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk grovmald vitpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125.
2. Putsa filéerna fria från hinnor och fett. Bryn dem runt om i smör och lägg dem i ugnssäkra formar. Stek dem tills innetemperaturen är 65-70, 30-40 min.
3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Låt kallna.
4. Lägg ned filéerna i marinaden och förvara kallt i ca 12 timmar. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
5. Skär det gula citronskalet i strimlor med zestejärn eller potatisskalare och kniv. Förväll dem ½ min. och häll av vattnet.
6. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna till marinad 2.
7. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före servering.
2
Min favorit: Rosmarinmarinerad Detta gjorde jag när vi hade fest med buffé o receptet är för 30pers., men går lätt att räkna om till mindre.
Rosmarinmarinerad fläskfilé
Saftig fläskfilé med fin sälta och smak av rosmarin, citron och vitlök. Om man steker fläskfilén till 65 grader är den lätt rosa och mycket saftig. Vill man ha den mer stekt kan den få gå upp till 70 grader, men inte högre för då blir den lätt torr.
Det här behövs till 30 pers.
3 kg fläskfilé
6 msk smör
Marinad 1
2 l vatten
150 gr salt (1 ½ dl fint eller grovt)
10 rejäla kvistar rosmarin eller 3 msk torkade
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald vitpeppar
Marinad 2
Strimlat skal av 3 citroner
4 dl olivolja
4 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 msk torkad
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk grovmald vitpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125.
2. Putsa filéerna fria från hinnor och fett. Bryn dem runt om i smör och lägg dem i ugnssäkra formar. Stek dem tills innetemperaturen är 65-70, 30-40 min.
3. Gör under tiden marinad 1. Koka upp vatten, salt, rosmarin, vitlöksklyftor och peppar. Låt kallna.
4. Lägg ned filéerna i marinaden och förvara kallt i ca 12 timmar. Ta upp filéerna och häll bort marinaden.
5. Skär det gula citronskalet i strimlor med zestejärn eller potatisskalare och kniv. Förväll dem ½ min. och häll av vattnet.
6. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna till marinad 2.
7. Skiva filéerna ganska tunt och häll över marinad 2 några timmar före servering.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.