1) En vecka kvar till julafton; hur är läget? Stressad? Glad? Lättad? I fas eller är det mycket kvar att göra?
* Hyggligt i fas - ikväll gör vi grynkorv
Julklapparna inköpta till största delen. Hinner till och med åka och luncha med kompisar på lördag!
2) Välj en favorit på julbordet!
* EN? Jag gillar det mesta: långkål, Jansson, alla sillinläggningar, sillsallad, tortilla, mimosa, köttbullar...
3) Är det något som brukar finnas att äta på julen som du gärna avstår?
* Sådant har vi plockat bort - vi har t ex inte lax på vårt julbord och inte längre bruna bönor.
4) Lagar du något annorlunda i år? Vad?
* såg ett juligt fröknäckerecept i Buffé, så det lägger vi nog till...
5) Har du tänkt träna/motionera något i juldagarna? Vad i så fall?
* Ja, de dagar jag är hemma i stan kommer jag troligen att träna. Det fanns många roliga pass på julschemat på F&S. Om vädret tillåter kan det hända att det blir ett varv i spåret också.
6) Tänker du på vad du stoppar i dig under juldagarna, eller är det "fritt fram"? Hur länge varar i sådana fall "fritt fram"?
* På själva julafton är det definitivt fritt fram och lite till - tomtegröten får man ju nästan trycka ner på kvällskvisten, men det är lite det som ÄR jul. Vi har inte så mycket julgodis hos oss. Tryfflar och knäck brukar det mest vara... Juldagen äter vi lutfisk så då börjar vi redan begränsa oss igen
7) Säg en jultradition som är viktig för dig och/eller din familj!
* att samlas den 23:e och provsmaka skinkan och några av grejerna på julbordet. Överhuvudtaget är maten en central del och det mesta är hemmagjort. Det som köps färdigt är nog bara prinskorven om jag tänker efter. Vi gör ju förstås jansson, kantarellomelett, sillsallad, sillinläggningarna, tortilla, ensaladilla rusa, långkål, mimosasallad, grynkorv, köttbullar... Ja, just nu kommer jag inte på allt, men det är matbordet som verkligen ÄR jul