Råkade få hem lite väl mycket grön sparris för våra behov (2 vuxna, barnen vägrar sparris) - så nu behöver jag bra tips på var jag kan peta in sparris i de närmsta dagarnas måltider. Tre knippen blev det... (Så går det när man köper grönsakspåse med okänt innehåll till hemkörd storhandling, och dessutom lägger till sparris i inköpslistan. Men skönt var det att slippa kånka, i synnerhet som jag inte hade tillgång till bil den här veckan.)
I alla fall lär jag göra lite stekt sparris med parmesan & havssalt som tillbehör till lammsteken, ha i lite rå tunnstrimlad sparris i salladen till samma lammstek, kanske kokt sparris eller sparris-cappuchino när vi äter sill & lax och sånt, men det lär ändå finnas två knippen kvar... Tips tack!
Sparris - vad göra med dem? Råkade få hem lite väl mycket grön sparris för våra behov (2 vuxna, barnen vägrar sparris) - så nu behöver jag bra tips på var jag kan peta in sparris i de närmsta dagarnas måltider. Tre knippen blev det... (Så går det när man köper grönsakspåse med okänt innehåll till hemkörd storhandling, och dessutom lägger till sparris i inköpslistan. Men skönt var det att slippa kånka, i synnerhet som jag inte hade tillgång till bil den här veckan.)
I alla fall lär jag göra lite stekt sparris med parmesan & havssalt som tillbehör till lammsteken, ha i lite rå tunnstrimlad sparris i salladen till samma lammstek, kanske kokt sparris eller sparris-cappuchino när vi äter sill & lax och sånt, men det lär ändå finnas två knippen kvar... Tips tack!
Om det är normalstora knippen så är det inga bekymmer att "bli av med dom" (eller så är det vi som äter mycket sparris när vi väl äter det :-)). jag tycker att enklast är godast mao kokta i saltat vatten och sen massor med smör över. Gör ibland en variant med parmaskinka, pinjenötter och getost som förrätt. Det kanske kan vara något?
2
Om det är normalstora knippen så är det inga bekymmer att "bli av med dom" (eller så är det vi som äter mycket sparris när vi väl äter det :-)). jag tycker att enklast är godast mao kokta i saltat vatten och sen massor med smör över. Gör ibland en variant med parmaskinka, pinjenötter och getost som förrätt. Det kanske kan vara något?
Sparris är ju så gott att äta som det är bara - som snacks! Det gör jag ibland. Koka dem med socker, salt och pressad citron efter smak, servera sedan genast med en klick rumsvarmt smör som får smälta över dem medan de är varma.
3
Sparris är ju så gott att äta som det är bara - som snacks! Det gör jag ibland. Koka dem med socker, salt och pressad citron efter smak, servera sedan genast med en klick rumsvarmt smör som får smälta över dem medan de är varma.
Nä, nåt större problem är det väl vanligtvis inte att bli av med dem, men jag har redan planerat maten för helgen och med extra sparris så blir det lite väl mycket mat på det hela taget, därför bara några stycken per måltid.
Nu har jag i alla fall gjort av med några sparrispinnar ovanpå lunchpizzan, funderar på hur jag ska göra till middagen - belgiska våfflor med salta tillbehör. Fast sparris och parmesan borde väl funka då också, eller hur?
4
Nä, nåt större problem är det väl vanligtvis inte att bli av med dem, men jag har redan planerat maten för helgen och med extra sparris så blir det lite väl mycket mat på det hela taget, därför bara några stycken per måltid.
Nu har jag i alla fall gjort av med några sparrispinnar ovanpå lunchpizzan, funderar på hur jag ska göra till middagen - belgiska våfflor med salta tillbehör. Fast sparris och parmesan borde väl funka då också, eller hur?
Jo, det är gott. Fast jag tror nästan att det är snäppet godare med en hemvevad hollandaise. Det är ju i princip citron + smör (och lite till) så det är nästan samma som ditt förslag.
Får nog ta och göra det till lunchen imorgon!
5
Jo, det är gott. Fast jag tror nästan att det är snäppet godare med en hemvevad hollandaise. Det är ju i princip citron + smör (och lite till) så det är nästan samma som ditt förslag.
Får nog ta och göra det till lunchen imorgon!
1 mascarpone (lilla burken, inte vet jag hur många gram), 1 finhackad lök gärna schallotten, 1-2 knippen grön sparris, lite vinäger.
Bryn lök och sparris så den blir mjuk, cayennepeppar efter smak, mascarpone blandas ner och blir kokhett. Avrunda med en gnutta vitvinsvinäger (för att balansera upp den tunga mascarponen).
Servera med papardelle eller tagliatelle helst, och rikligt med parmesan.
8
Sparrispasta..
1 mascarpone (lilla burken, inte vet jag hur många gram), 1 finhackad lök gärna schallotten, 1-2 knippen grön sparris, lite vinäger.
Bryn lök och sparris så den blir mjuk, cayennepeppar efter smak, mascarpone blandas ner och blir kokhett. Avrunda med en gnutta vitvinsvinäger (för att balansera upp den tunga mascarponen).
Servera med papardelle eller tagliatelle helst, och rikligt med parmesan.
Sparris brukar gå åt snabt är min erfarenhet Sparrisfrittata är gott, likson grillad sparris i omelett. Vi brukar göra en pasta med råstekt sparris (skär sneda "slantar" av sparrisen och steg mjuk i olivolja på ganska svag värme, med schalottenlök och vitlök. Blanda i körsbärstomater på slutet, höj värmen och stek dem mjuka. Blanda med nykokt pasta, gärna räfflad, och rikligt med pecorino) som är jättegod, och ibland har vi sparris i paj. Soppa är också alltid gott, man kan toppa med t ex lite rökt lax och creme fraiche.
9
Sparris brukar gå åt snabt är min erfarenhet Sparrisfrittata är gott, likson grillad sparris i omelett. Vi brukar göra en pasta med råstekt sparris (skär sneda "slantar" av sparrisen och steg mjuk i olivolja på ganska svag värme, med schalottenlök och vitlök. Blanda i körsbärstomater på slutet, höj värmen och stek dem mjuka. Blanda med nykokt pasta, gärna räfflad, och rikligt med pecorino) som är jättegod, och ibland har vi sparris i paj. Soppa är också alltid gott, man kan toppa med t ex lite rökt lax och creme fraiche.
Precis. Fast jag äter helst vit sparris som de är - där får man kolla ordentligt i affären så att de inte är ruttna. Grön sparris tycker jag är bäst att göra som du - eller att steka dom direkt i smör.
11
Precis. Fast jag äter helst vit sparris som de är - där får man kolla ordentligt i affären så att de inte är ruttna. Grön sparris tycker jag är bäst att göra som du - eller att steka dom direkt i smör.
Kära besökare.
Det verkar som att du använder en annonsblockerare (Ad blocker). Allt för föräldrar är ett annonsfinansierat community
och har därför valt att inte stödja användningen av annonsblockerare.
Avaktivera annonsblockeraren för att att få korrekt användareupplevelse.